Wonderworld er en powertrio bestående av Roberto Tiranti (vokal og bass), Ken Ingwersen (gitar) og Tom Fossheim (trommer), som også er backingbandet til Ken Hensley (Uriah Heep) & Live Fire. Dette norsk-italienske bandet består av tre ringrever med lang fartstid i bransjen, og nå er de ute med sitt tredje album.

Det er sjelden jeg kommer over nye band og artister som dette om dagen, som virkelig setter seg. Bandet er en krysning av klassisk rock og tradisjonell hardrock, med sterke melodier og riff som sniker seg inn i hjernebarken. Musikken gir sterke 70-tallsvibber, og noen elementer kan ogå gi assosiasjoner til Audioslave og Soundgarden, men det låter mer «klassisk» enn nevnte band.

Svært delikat utført, og en av årets definitivt beste norske utgivelser.

Den kraftfulle stemmen til Tiranti og Ingwersen sine riff er det verdensklasse over, og med Fossheim sin stødige og enkle trommestil får vi også tunge blueslignende partier.

Retrorock er et litt misvisende begrep, men også fans av for eksempel Winery Dogs bør sjekke ut Wonderworld. Jeg tør også påstå at folk som liker Rival Sons kan finne mye i dette bandet – de har flust av lignende inspirasjoner, men Wonderworld er mer catchy og fengende.

Dette er melodiøs hardrock anno 2018. Svært delikat utført, og en av årets definitivt beste norske utgivelser. Alle som liker melodiøs rock bør sjekke ut Wonderworld.

Av Sverre Rokseth

ANMELDELSE
Musikk
9
Utførelse
8
Forrige artikkelLoving Vincent
Neste artikkelOcean’s 8
wonderworld-iiiLabel: Key Music <br>Release: 19.06.2018