Bekrefter sin posisjon

Norske Glimt slipper sitt oppfølgeralbum Til ingens gang, hvor de fortsetter å vise at de er en av de mest spennende aktørene på den norske musikkscenen i dag.  

Av Adrian Øien

Platecover - Glimt - Til ingens gangDet norske (og sørlandske!) bandet Glimt, kjent for sin unike tilnærming til post-black metal, har nettopp sluppet sitt andre studioalbum Til ingens gang. Deres selvtitulerte debut i 2021 ga oss en dyp og melankolsk lyd, og dette nye albumet tar oss videre inn i bandets særegne musikalske landskap. Lydbildet er ikke bare en fortsettelse av det vi allerede har blitt kjent med, det representerer også en evolusjon – låtene er mer polerte og fokuserte, og det er en klar rød tråd gjennom hele albumet. 

Selvsikker identitet

Albumet åpner en dør til Glimts univers, og det virker som bandet nå har funnet en sterkere forståelse av sin egen identitet. Dette kommer spesielt til uttrykk gjennom Espen Lislevands låtskriving, som viser en nyfunnet selvsikkerhet som stråler gjennom hver låt og går hånd i hånd med det talentfulle ensemblet. 

Dette albumet er et must for enhver som setter pris på dyptgående, gjennomført musikk.

På bass har vi Stian Gundersen, kjent fra sine tidligere bidrag i band som Blood Red Throne og Celestial Scourge. Fra de samme gruppene har vi også Kristoffer Lunden på trommer, og denne dynamiske duoens samarbeid på albumet bringer en rå, uforfalsket kraft. Albumet markerer også debuten til Erik Waadeland som vokalist, hvis stemme smelter sammen med de komplekse arrangementene og gir albumet en dypere karakter og identitet. 

Imponerende profesjonalitet

Høydepunktet på albumet er uten tvil “Å sveve blant klippene”, tett etterfulgt av “Å synke i jorden”. På samme måte som “Nostalgic Gloom” fra deres første utgivelse, fanger disse låtene essensen av hva Glimt handler om. Med sine fengende melodier og kraftfulle utførelser, skiller de seg ut som sentrale spor som både fans og nye lyttere vil sette pris på.  

Glimts andre album bekrefter deres posisjon som en av de mest spennende aktørene på den norske musikkscenen i dag. Med Til ingens gang har de ikke bare levert en samling spor som er både mørke, brutale, vakre og nostalgiske – de har også demonstrert en imponerende profesjonalitet og en åpenbar kjærlighet for både musikken og sjangeren. Dette albumet er et must for enhver som setter pris på dyptgående, gjennomført musikk. 

Les også: Glimt | Glimt

Sporliste

  1. Avliin 
  2. Til ingens gang 
  3. Fryd 
  4. Å sveve blant klippene 
  5. Å synke i jorden 
  6. Barmhjertighet 
  7. Legeme 
ANMELDELSE
Musikk
10
Tekster
9
Utførelse & Produksjon
10
Forrige artikkelMayhem @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelCanned Heat @ Rockefeller, Oslo
glimt-til-ingens-gangLabel: Selvfinansiert <br>Release: 03.05.2024