Verdig oppfølger

Norske Stargazer slipper andreskiva Life Will Never Be the Same, hvor de nok en gang leverer klassisk, melodiøs hardrock av ypperste merke.

Av Sverre Rokseth

Stargazer - Life Will Never Be the Same - Platecover - BLEZTNorske Stargazer traff meg midt i trynet i 2019 med albumet The Sky Is The Limit, og jeg har hørt på det jevnlig siden da. Nå, nesten 4 år senere, er de ute med oppfølgeralbumet. Og de har jobbet godt disse årene, for de fortsetter der de slapp sist, og leverer klassisk hardrock av ypperste merke, nok en gang!

Life Will Never Be the Same er således en passende tittel på albumet, og de har helt rett. Melodiøs hardrock, opplever på en måte en ny «vår» i disse dager, og det er mange band å ta av der ute. Men Stargazer klarer det ikke alle band klarer, og det er å skille seg litt ut, samtidig som de er kommersielle og tøffe.

Dyktige musikere

Vi har med svært dyktige musikere og låtskrivere å gjøre, de har et godt komp i bunn, og nå står bandet i frontlinjen. Gitarist Willam Ernstsen sine heftige gitarriff fester seg kjapt, og de melodiøse partiene er rett og slett fantastiske. For de som ikke kjenner sjangeren, så spiller bandet melodiøs hardrock, og de dykker ned i 80-tallets gullæra, med vår tids produksjon.

Stargazer er et must for alle som liker god hardrock.

I Tore Andre Helgemo har bandet en topp notch vokalist, som er svært viktig for bandet, og han følger melodilinjene på en ypperlig måte som fester seg i hjernebarken hos lytteren. Helgemo kan til tider høres ut som en krysning av Geoff Tate (Quennsrÿche) og Rob Halford (Judas Priest) når sistnevnte er på sitt mest melodiøse.

Perfekt balanse

Albumet er akkurat passe langt, og balansen mellom det harde og myke er perfekt. De har en skikkelig powerballade på albumet, «Heartbroken», og en låt der akustiske gitarer dominerer, «Live Today». Personlig setter jeg mest pris på når de er på sitt mest harde, og jeg blir i veldig godt humør av dette albumet.

Det er høyt nivå på hele albumet, men skal jeg trekke frem personlige favoritter blir det «Rock the Sky», «Can You Conceive It» og «Will I Come to Heaven».  

Stargazer er et must for alle som liker god hardrock, og alle festivaler og scener i landet med respekt for seg selv som booker rock, bør ha Stargazer på scena!

Sporliste

 1. Can You Conceive It  
 2. Live My Dream 
 3. Rock the Sky 
 4. Live Today 
 5. Don’t Kill 
 6. Will I Come to Heaven 
 7. Heartbroken
 8. Turn Off the Light 
 9. Beyond the Moon
 10. Take Me Home 
 11. Push Me
ANMELDELSE
Låtskriving
9
Utførelse & Produksjon
10
Forrige artikkelPixies @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelSamantha Fish @ JohnDee, Oslo
stargazer-life-will-never-be-the-sameLabel: Mighty Music <br>Release: 03.03.2023