Et hardrockalbum for fremtiden

Norske Stargazer er ute med oppfølgeralbumet «The Sky Is The Limit», og imponerer stort med en melodiøs og klassisk hardrock som vi ikke er bortskjemt med her til lands.

Stargazer The Sky Is The Limit BLEZTStargazer fra Trondheim platedebuterte i 2009, men den gang gikk bandet under min radar. Jeg ble oppmerksom på Stargazer tidligere i år da de slapp en ny singel, og den imponerte. Etter å ha levd med albumet i noen uker, kan jeg trygt fastslå at dette er årets beste norske utgivelse. Ikke bare det, dette er det beste jeg har hørt fra Norge innen melodiøs hardrock på mange, mange år!

Stargazer spiller klassisk hardrock av den gode gamle sorten, som er melodiøs og catchy. Jeg trodde aldri at jeg skulle høre noe slikt fra Norge i 2019.

Det er sjelden jeg lar meg imponere av gitarister lenger, men gitarspillet til William Erntsen er det som gjør dette til et hardrockalbum for fremtiden. Den mannen imponerer virkelig med sine melodier og riff, men først og fremst er det veldig gode låter, med et knalltight band i bunn. Vokalist Tore Andre Helgemo har en kraftfull stemme som kler musikken godt.

Et friskt og deilig lydbilde preger hele albumet, og de gode melodilinjene sniker seg inn i huet.

Jevnt over sterke låter

Det eneste «minuset» på albumet, er en litt kjedelig ballade, ellers er det jevnt over sterke låter. Et friskt og deilig lydbilde preger hele albumet, og de gode melodilinjene sniker seg inn i huet, og man vil bare ha mer…. Dette albumet må alle som liker melodiøs hardrock skaffe seg.

Jeg vil trekke frem «The Sky Is the Limit», «Lost Generation» og «Sentimental Guy», og instrumentalen «Racing the Devil» er en ytterligere bekreftelse på hvor heftig William Erntsen er på gitar.

Løp og kjøp! Og få med deg Stargazer live når de spiller sammen med Eclipse på John Dee 15. februar neste år.

Av Sverre Rokseth

Sporliste

1. The Sky Is the Limit
2. I’m the One
3. Shadow Chaser
4. So Now You’re Leaving
5. Lost Generation
6. Cold as Ice
7. Turn Me on Forever
8. Every Dog Has Its Day
9. Racing the Devil
10. Come to Me
11. Sentimental Guy
12. Takin’ It Slow
13. Silenced by the Wind

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
7
Utførelse & Produksjon
10
Forrige artikkelBorknagar om tidløs musikk og ny besetning
Neste artikkelMillencolin @ Rockefeller, Oslo
stargazer-the-sky-is-the-limitLabel: Mighty Music <br>Release: 11.10.2019