Edvard Munch tilbake på Ekeberg

3773

På en sti i Ekebergåsen med fantastisk utsikt over Oslo, ble et av verdens mest berømte malerier til. Til sommeren er maleriet tilbake på Ekeberg som scenenavn på Norges største rockefestival.

I dag ble det kjent at Tons of Rock har inngått en samarbeidsavtale med Munchmuseet som innebærer at to av tre scener under festivalen blir oppkalt etter kunst av Edvard Munch. 27.–29. juni vil tusenvis av publikummere samles foran Skrik/Scream-scenen og Vampyr/Vampire-scenen for store konsertopplevelser på Ekebergsletta.

Kunst og black metal
Det kommer mange tilreisende til festivalen, og å få presentere norsk kunst gjennom rocken er festivalen sikre på at blir en innetier:

– Å få Munchmuseet med på Tons of Rock er vanvittig stort for oss. Vårt utenlandske publikum blir gjerne introdusert for Norge gjennom black metal og kunst. «Skrik» er et av verdens mest berømte bilder, og en av Norges sentrale kunstskatter, og at vi får bruke det visuelt på vår største teltscene er stort for oss, sier bookingsjef Jarle Kvåle.

Også «Vampyr» blir å oppleve på festivalen. Maleriet er kjent som «Kjærlighet og smerte» og passer estetisk perfekt inn på festivalen. Både Skrik og Vampyr kan oppleves på Munchmuseet.

Vi er glade for samarbeidet med Tons of Rock. Det gir oss muligheten til å nå ut til nye målgrupper slik at flere kan oppleve Edvard Munchs kunst», sier Gitte Skilbred, Markeds og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet.

Edvard Munch er en av modernismens viktigste kunstnere. Han var aktiv gjennom mer enn seksti år, fra han debuterte i 1880-årene og helt frem til sin død i 1944. Hans kontinuerlige eksperimentering innen maleri, grafikk, tegning, skulptur, foto og film har gitt ham en unik posisjon i norsk og internasjonal kunsthistorie.

Rocketuristene inntar hovedstaden
Tons of Rock opplever stor interesse fra tilreisende publikum om å få se og gjøre mer når de kommer tilreisende til festivalen i Oslo. Hovedstaden er av Europas meste interessante byer for folk som er opptatt av metal og rock:

– Vi får stadig henvendelser fra publikum som lurer på våre anbefalinger for å oppleve Oslo. Vi er derfor svært glade for at vi nå kan samarbeide med en aktører som Munchmuseet med sin kompetanse og kan legge til rette for ekstra opplevelser for vårt tilreisende publikum fra både utlandet og ellers i Norge, sier Jarle Kvåle.

Pressemelding Tons of Rock og Munchmuseet

Forrige artikkelPossessed | «Revelations Of Oblivion»
Neste artikkelWhitesnake | «Flesh & Blood»