Imponerende debut

Det nyetablerte atmosfæriske black metal-bandet GLIMT ga i slutten av mai ut sin debutsingel “Nøkkerose”. 25. juni slippes debutskiva, også den med tittelen Glimt.

Glimt - BLEZTGlimt åpner med «Nøkkerose», et perfekt åpningsspor som tar oss rett inn i en melankolsk og mørk verden, og man kan med en gang høre Deafheaven-inspirasjonen. Skiva er for øvrig også produsert av Jack Shirley som står bak alle albumene til Deafheaven.

Gitarist og nykommer i musikkverdenen, Espen Lislevand, imponerer med nydelige og effektive riff som komplimenterer Kristoffer Lundens (Son of a Shotgun, You Suffer) brutale tromming. Dette hører man spesielt i låta «Blossom». Roald Floberg (Arvas) byr på forpint vokal som gir god kontrast til den ellers nostalgiske lyden, mens Stian Gundersen (Blood Red Throne, You Suffer) holder en kraftig og deilig basslinje.

«Nostalgic Gloom» er en 10 minutter lang låt som bygges opp sakte med fantastisk pen vokal fra Roald og rolige instrumenter i praktfull harmoni, spesielt bassen til Stian stråler her. Denne låten er garantert flaggskipet til skiva, og tar den til nye høyder. Som en passende avslutning får vi en behagelig instrumental gjennom tittelsporet.

Her er hele spekteret av følelser, formidlet via veldig dyktige musikere og en fantastisk produksjon.

Nostalgi og melankoli

Jeg er svært imponert over hva GLIMT har skapt med sin debutskive. Her er hele spekteret av følelser, formidlet via veldig dyktige musikere og en fantastisk produksjon. Vokalen forsvinner litt blant instrumentene, men sjangermessig er det passende å ikke ha en vokal i front men heller fokusere på lydbildets helhet. Ingen blir satt på sidelinjen.

Jeg liker spesielt godt hvordan GLIMT har omfavnet nostalgi og melankoli, gjennom både låttitlene og albumcoveret, samtidig som bandets blomstertema stiller en interessant motpart til den grove lyden. Bandet klarer også å holde en god balanse mellom de forskjellige elementene og går ikke for dypt i de varierte retningene.

Jeg gleder meg virkelig til å høre mer fra denne glimrende gjengen!

Av Adrian Øien

Sporliste

1. Nøkkerose
2. Breathe
3. Blossom
4. Daydream
5. Nostalgic Gloom
6. Glimt

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
9
Forrige artikkelKens Dojo | The Future Looks Bright
Neste artikkelSivert Høyem @ Sentrum Scene, Oslo
glimt-glimtLabel: Selvfinansiert <br>Release: 25.06.2021