Ocean’s 8

2237

George Clooney, Brad Pitt og Matt Damon er byttet ut med stiletthæler, diamanter og glamour i denne fjerde filmen i «Ocean’s»-serien. Etter «Ocean’s Eleven», «Ocean’s Twelve» og «Ocean’s Thirteen» er det nå damenes tur til å planlegge smarte kupp og mestertyveri.

Gary Ross står for regien av denne filmen, og har tatt over stafettpinnen etter Steven Soderbergh. Sandra Bullock spiller hovedrollen som Debbie Ocean, søsteren til den nå avdøde Danny Ocean (George Clooney). Filmen åpner i god gammel Olsenbanden-stil, med at Ocean løslates fra fengselet hvor hun har vært innsatt i over fem år, og har hatt god tid til å planlegge tidenes gallatyveri.

Stjernespekket bande
Ocean finner raskt tilbake til sin partner-in-crime Lou Miller (Cate Blanchett), og sammen går de igang med å rekruttere en gjeng med spesialister til oppdraget; gullsmeden Amita (Mindy Kaling), lommetyven Constance (Awkwafina), svindleren og alenemoren Tammy (Sarah Paulson), hackeren Nine Ball (Rihanna), og den eksentriske klesdesigneren Rose (Helena Bonham Carter).

Enkel og grei underholdning, man vet hva man går til.

Planen er å stjele et Cartier-kjede i diamanter, kalt The Toussaint, verdt den svimlende sum av 150 millioner dollar, fra halsen til superkjendisen Daphne Kluger (Anne Hathaway) under årets Met Gala. Met Gala er motebransjens årlige kjendisgalla som finner sted på Metropolitan Museum Of Art i New York, hvor alt som kan røre seg av designere, modeller og Hollywood-stjerner konkurrerer om å skinne mest mulig.

Stjernelaget utgjør en ypperlig oktett av interessante karakterer, som vi gjerne kunne fått mer tid til å bli bedre kjent med. Men det er mye som skal planlegges før kuppet, det går fort i svingene, så det gjelder å følge med. Likevel blir vi overrasket over damenes snedighet da tyveriet gjennomføres.

Forutsigbar underholdning
«Ocean’s 8» er omtrent som forventet, etter å ha sett forgjengerne. Dog kunne de med fordel spilt enda mer på humor, samt valgt en noe mindre generaliserende, og mer spennende, setting. Mens Danny Ocean & Co får robbe casinoer, er det her nærmest en selvfølge at siden mestertyvene er damer så er det nødt til å handle om kjendiser og mote.

Men for all del, dette er enkel og grei underholdning, man vet hva man går til. Så får tiden vise om det også blir en kvinnelig trilogi ut av dette, mulighetene er i hvert fall tilstede når nummer 9 og 10 i rekken fortsatt er ledig.

Av Marianne Lauritzen

ANMELDELSE
Handling
6
Utførelse
6
Underholdningsverdi
6
Forrige artikkelWonderworld | «III»
Neste artikkelFlorence + The Machine | «High As Hope»
oceans-8Orginaltittel: «Ocean's Eight» <br>Regi: Gary Ross <br>Sjanger: Action, Komedie <br>Skuespillere: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter <br>Nasjonalitet: USA <br>Premiere: 22. juni 2018 <br>Distribusjon: SF Norge