Florence + The Machine er ute med sitt fjerde album, «High As Hope». Med dette albumet har hovedperonen, Florence Welch, gjort seg selv mer sårbar. Tekstene er mer ærlige og mindre metaforiske denne gangen. «High As Hope» er også det første albumet Florence selv har vært med på å produsere.

Det er også det første albumet hun har skrevet i helt edruelig tilstand. Florence har nylig innrømmet at hun har slitt med for mye alkoholproblemer, da bandet plutselig oppnådde stor suksess tok drikkingen og festingen overhånd. En annen ting hun har innrømmet er at hun har hatt spiseforstyrrelser. Dette kommer tydelig frem i singelen «Hunger», som åpner med den ganske så klare strofen «At seventeen, I started to starve myself, I thought that love was a kind of emptiness».

Om «Hunger» har Florence uttalt: «Denne sangen handler om måten vi ser etter kjærlighet i ting som kanskje ikke er kjærlighet, og hvordan forsøk på å føle seg mindre alene noen ganger kan isolere oss mer. Jeg antar at jeg gjorde meg mer sårbar i denne sangen for å oppmuntre til forbindelser, for sannsynligvis er det mange flere av oss som føler det på denne måten enn vi vil innrømme. Noen ganger når du ikke kan si det, kan du synge det.»

«Hunger» handler om å anerkjenne hullene i vår psyke som vi prøver å fylle med kjærlighet og hat, besettelser eller avhengighet, men til syvende og sist kan du bare tilfredsstille deg selv. Sammen med singelen ble det også sluppet en video, og sluttplakaten på denne stiller følgende spørsmål til ettertanke: «How many have to die so that you can feel loved». I tillegg til det viktige budskapet, er også «Hunger» en fantastisk bra poplåt, med en catchy og energisk melodi som er lett å få på hjernen.

Et emosjonelt album, med sterke poplåter og like sterke tekster.

Albumet byr på flere gode låter, som åpningssporet «June», «Big God», «Sky Full Of Song» og pianoballaden «Grace». «Patricia» er en hyllest til Patti Smith, mens «The End Of Love» er en sår ballade som tidvis minner om Alicia Keys’ «Empire State of Mind». Albumet rundes av med nok en pianoballade, «No Choir», som innledes med teksten «And it’s hard to write about being happy, ‘Cause the older I get, I find that happiness is an extremely uneventful subject».

Kort oppsummert har Florence + The Machine denne gangen laget et emosjonelt album, med sterke poplåter og like sterke tekster.

I kjølvannet av det nye albumet gir Florence Welch samtidig ut en bok ved navn «Useless Magic», som inneholder sangtekster og tidligere uutgitte dikt og skisser.

Av Marianne Lauritzen

ANMELDELSE
Musikk
8
Tekster
8
Utførelse
8
Forrige artikkelOcean’s 8
Neste artikkelImmortal | «Northern Chaos Gods»
florence-the-machine-high-as-hopeLabel: Republic Records <br>Release: 29.06.2018