Gjør comeback med sitt mest helstøpte album

Wig Wam er tilbake med splitter nytt album, ni år etter forgjengeren «Wall Street» fra 2012. Og med «Never Say Die» viser de at norsk hardrock lever i beste velgående.

Wig Wam - Never Say Die - BLEZTNi år etter siste slipp er Wig Wam tilbake, og denne gangen fremstår de som et mer rendyrket hardrockband. Borte er mesteparten av fjaset og humoren de var kjent for, og bra er det. For er det en ting de burde ha tonet ned mye tidligere er det nettopp denne biten. Jeg har alltid ment de kunne ha ha «nådd» lenger inn blant mange rockefans om denne biten hadde vært kuttet ned på.

Nok om det. Østfoldingene er tilbake med et variert og spennende album som fans av melodiøs 80-tallshardrock absolutt burde sjekke ut. Litt røffere i kantene er de denne gangen, og skiva har fått en frisk og moderne produksjon. Etter mange gjennomlyttinger vil jeg påstå dette er deres mest helstøpte album.

Ultramelodisk hardrock

Trond Holter imponerer som vanlig med sitt gitarspill, og bandet klarer å balansere mellom å være ultramelodiske, men også harde der det trengs. Åpningskuttet, som også er tittelsporet på skiva, viser dette.

Østfoldingene er tilbake med et variert og spennende album som fans av melodiøs 80-tallshardrock absolutt burde sjekke ut.

I intrumentalen «Northbound» får jeg nesten folkemusikkvibber. Her spiller Trond Holter både akustisk og elektrisk gitar, og tankene drar meg litt mot Gary Moore også. Låter som for eksempel «Hard Love», «Dirty Little Secrets» og «Where Does It Hurt» bekrefter at de lager klassisk hardrock på den Wig Wamske måten. Man kommer selvsagt ikke utenom Åge Sten Nilsen her, han er en showman, men også en undervurdert sanger.

Dette er hyggehardrock så det holder, og jeg gleder meg til sommeren når jeg hører på denne. Norsk melodiøs hardrock lever i beste velgående!

Av Sverre Rokseth

Sporliste

1. The Second Crusade
2. Never Say Die
3. Hypnotized
4. Shadows of Eternity
5. Kilimanjaro
6. Where Does It Hurt
7. My Kaleidoscope Ark
8. Dirty Little Secret
9. Call of the Wild
10. Northbound 
11. Hard Love
12. Silver Lining

ANMELDELSE
Låtskriving
8
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelThe Dogs | «Post Mortem Portraits of Loneliness»
Neste artikkelBørge Olsen | «Music in the Dark»
wig-wam-never-say-dieLabel: Frontiers Music <br>Release: 22.01.2021