The Dogs vs Oslo Ess BLEZT
Oslo Ess mot The Dogs på et hustak i Oslo. Foto: United Stage / DJI Store Oslo.
Lørdag 18. april 2020

Battle på Oslos tak

Når to av Norges fremste liveband sammen inviterer til konsert på et hustak på hemmelig lokasjon i Oslo, i beste sendetid på en lørdag, da er det bare å benke seg foran TV-en og bli med på festen. 

Noen tradisjonell konsert var det heller ikke vi ble invitert med på, for The Dogs og Oslo Ess hadde på ingen måte planer om å spille hver sin konsert på dette hustaket. I stedet fikk vi være med på en battle, for bandene spilte annenhver låt. En fantastisk løsning, som gjorde opplevelsen variert, samtidig som det overhodet ikke ble kleint mellom låtene, noe det ofte ellers blir på konserter uten publikum.

Det er moro når dette livestream-konseptet kan brukes til å gjøre ting som er litt annerledes enn det vi ville sett innendørs. Da blir det ikke bare en tammere versjon av å være til stede selv. Her sto bandene rigget opp mot hverandre, noe som er mulig å gjennomføre når man ikke har et publikum å ta hensyn til, og konkurrerte seg imellom om å ha mest pyro.

De kunne lett holdt på dobbelt så lenge, spesielt siden dette er en av de beste livestream-produksjonene jeg har sett den siste tiden. 

Jevn kamp med mye pyro

Etter at Kristopher Schau hadde fortært en yoghurt på taket, åpnet The Dogs showet med «Declaration of Isolation», som seg hør og bør i disse tider, tett etterfulgt av Oslo Ess sin største hit «Alt du trenger». Og sånn fortsatte det i et forrykende tempo, der to av landets beste liveband for tiden fikk boltre seg fritt på en scene igjen. Og begge band leverte som de pleier.  

Ingen ord ble ytret på taket før Oslo Ess’ vokalist Åsmund Lande takket alle naboer, produksjonen og alle som så på før de dro i gang kveldens aller siste låt «Bislett Stadion». Og etter store mengder pyro var festligheten brått over etter 12 låter. Men med tanke på at det var to band som spilte, var tre kvarter relativt snau spilletid. De kunne lett holdt på dobbelt så lenge, spesielt siden dette er en av de beste livestream-produksjonene jeg har sett den siste tiden. 

Men hvem vant egentlig duellen? Det kan du bedømme selv, for dersom du gikk glipp av konserten live har du mulighet til å se den i noen dager til. Se hele konserten under.

Av Marianne Lauritzen

Les også: Oslo Ess @ Rockefeller

Settliste

1. Declaration of Isolation – The Dogs
2. Alt jeg trenger – Oslo Ess
3. We Were Made out of Loss – The Dogs
4. Underholdning – Oslo Ess
5. Toy Guns in a Butchery – The Dogs
6. Gi meg no dritt – Oslo Ess
7. Who’s Gonna Pay – The Dogs
8. Dette kan ikke gå godt – Oslo Ess
9. Waiting for the Future to Come – The Dogs
10. Kakerlakkene – Oslo Ess
11. Oslo – The Dogs
12. Bislett Stadion – Oslo Ess

Les også: The Dogs @ Tons of Rock 2019

The Dogs på Tons of Rock 2019. Foto: Arash Taheri.
Forrige artikkelNightwish | «Human. :II: Nature.»
Neste artikkelMe And That Man | «New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1»