Testament i toppform

Thrash metal-legendene Testament er tilbake med sitt trettende studioalbum, fire år etter forgjengeren «Brotherhood of the Snake», og årets utgivelse «Titans of Creation» lever så visst opp til forventningene.

Testament Titans of Creation BLEZTTestament trenger ingen nærmere introduksjon. Jeg skulle gjerne bablet i vei om hvordan de fortjener å være blant «The Big 4»-gjengen og lignende argumenter, men alt har blitt sagt før.

Hvert eneste overfladiske element ved deres siste skive, «Titans of Creation», skriker kvalitet. Fra coverart til albumtittel, alt både høres og ser helt rått ut. Helt ærlig er dette ett av de tøffeste og mest kunstneriske coverne jeg har sett innen thrash metal. Men, hva ligger under overflaten?

Thrash-titan

«Titans of Creation» er et skikkelig thrash-titan. Første låt ut er «Children of the Next Level», som ikke nøler med å introdusere oss til det Testament vi kjenner og elsker. 

Man skjønner fort at Chuck Billy er i toppform med sin knusende vokal, spesielt på låtene «Dream Reciever» og «Night of The Witch». 

Det er ikke ett eneste dødt øyeblikk på denne skiven, bare real og klassisk thrash metal av øverste klasse.

Introen til «City of Angels» gir hvert av medlemmene en introduksjon, spesielt bassist Steve DiGiorgio får skinne her, med seig og god bass i harmoni med Eric Petersons melodiøse gitar. Sistnevnte gjør også en fantastisk backing-vokal på låter som for eksempel «Symptoms».

Tilfredsstillende album

I løpet av andre halvdel av albumet får vi servert låt på låt med aggressiv og skitten metall man bare må digge. 

Testament tar ingen risikable sjanser med sitt trettende studioalbum. «Titans of Creation» byr ikke på noe spesielt unikt, men det er rent gjennom et deilig og tilfredsstillende album å høre på.

Det er kjipt at siste låt, den instrumentale «Catacombs», bare varer i 2 minutter, da jeg hadde elsket å høre mer av den episke koringen. Ellers er det er ikke ett eneste dødt øyeblikk på denne skiven, bare real og klassisk thrash metal av øverste klasse.  

Av Adrian Øien

Les også: Testament @ Rockefeller

Sporliste

1. Children of the Next Level
2. WWIII
3. Dream Deceiver
4. Night of the Witch
5. City of Angels
6. Ishtar’s Gate
7. Symptoms
8. False Prophet
9. The Healers
10. Code of Hammurabi
11. Curse of Osiris
12. Catacombs

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelEnslaved @ Verftet Online Music Festival, Bergen
Neste artikkelConception | “State Of Deception”
testament-titans-of-creationLabel: Nuclear Blast <br>Release: 03.04.2020