Snow Patrol | «Wildness»

1603

Det irske indiebandet Snow Patrol er tilbake, etter syv års fravær. Vi har ikke hørt noe ny musikk fra den kanten siden forgjengeren «Fallen Empires» fra 2011. Noen av grunnene til den lange ventetiden er at frontmann Gary Lightbody har slitt med både skrivesperre, depresjon og alkoholmisbruk.

At han har seiret over disse personlige demonene har preget arbeidet med det nye albumet. Dette gir seg for eksempel utslag i den første singelen «Don’t Give In». En låt som også ble valgt som første smakebit fra plata for å vise at de musikalsk har endret litt retning. Tematikken videreføres i åpningssporet, og singel nummer to, «Life On Earth», som er en av skivas aller beste låter. Lightbody har også selv uttalt at dette muligens er den beste låta han noensinne har skrevet. Vi skal ikke argumentere for mye mot det.

Gary Lightbody har slitt med både skrivesperre, depresjon og alkoholmisbruk.

Den sarte balladen «What If This Is All The Love You Ever Get?» er et annet høydepunkt på albumet. Her er det kun pianoet og vokalen til lightbody som setter hele stemningen. «Soon» er også en rolig låt som handler om Lightbodys demente far, mens «Heal Me» er en hyllest til personen som hjalp ham med å slutte med alkoholen. «Empress» må trekkes frem på grunn av sin noe mer «lystige» melodi.

Skiva rundes av med «Life And Death», som oppsummerer albumet på en fin måte, både musikalsk og tematisk. Dersom du har sikret deg deluxe-utgaven av «Wildness» kan du også høre fem av låtene i alternative versjoner.

Albumet inneholder både sterke spor som skiller seg ut, samt noen litt mer anonyme låter. Men alt i alt kan man vel si at det er et vel gjennomført comeback.

Av Marianne Lauritzen

ANMELDELSE
Musikk
6
Tekster
8
Utførelse
7
Forrige artikkelJames Blunt @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelGhost | «Prequelle»
snow-patrol-wildnessLabel: Republic <br>Release: 25.05.2018