Perfekt kaos

Det er ingen hemmelighet at Sepultura har slitt med å oppnå høyden til æraen med Max og Igor Cavalera. Det man får høre på bandets siste skive «Quadra» er derimot en svært imponerende death/thrash hybrid som sitter sterkt og dypt. 

Sepultura Quadra BLEZTSkiven starter temmelig rett på sak med de oppbyggende låtene «Isolation», «Means to an End» og «Last Time». Langt ifra dårlige låter, men man blir sittende en stund og tenke «Is this it?». Nei, det er det absolutt ikke, heldigvis.

Et beist av en skive

«Ali» er der ting virkelig begynner å skinne, en vill og tung låt med et brutalt parti mot slutten man bare må digge. Midtpunktet av «Quadra» er «Guardians of Earth», en langtrukken låt med episk koring i harmoni med noe av det beste vi har hørt av vokalist Derrick Green. Det er her man begynner å innse hva slags beist «Quadra» faktisk er, og hva den andre halvdelen av skiven kommer til å by på.

Instrumentale «The Pentagram» gir deg et skikkelig panisk inntrykk av forfølgelse og frykt. Generelt sett er det svært mange utrolig kule instrumentale partier som står ut gjennom sporene. Man kan føle hvert eneste lag i miksingen, det er ingenting som drukner i hverandre. Perfekt kaos. Det viser «Autem» svært godt, med de brutale og virrete versene før et polert og rytmisk refreng. 

Sepultura klarer med denne skiven å holde seg tro til sine røtter.

Intens opplevelse

Så er vi kommet til siste akt. «Agony of Defeat» gir oss et innblikk i Greens mer klare vokal, som fungerer overraskende godt i denne nest siste og symfoniske låten. Igjen er koringen her et helt fantastisk innslag, og gjort riktig i motsetning til det Slipknot prøvde med «Unsainted». 

Emmily Baretto sin demoniske gjestevokal på det avsluttende sporet «Fear; Pain; Chaos; Suffering» skaper en perfekt duett med Greens infernalske brøling. Skivens siste låt gir meg massive «Holy Wars… the Punishment Due»-vibber på de beste mulige måter, spesielt refrenget og de mer rolige instrumentale partiene. Helt fantastisk. 

«Quadra» er rent gjennom en intens opplevelse jeg helt ærlig ikke hadde forventet å høre fra Sepultura i dag. De klarer med denne skiven å holde seg tro til sine røtter, samtidig som inkluderingen av koring og en til tider mer symfonisk lyd hindrer dem i å høres masete eller kjedelige ut. Men frykt ikke, det er fremdeles tvers igjennom deilig thrash/death metal. I utgangspunktet tenkte jeg at det blir temmelig tøft å se Sepultura på Tons of Rock i år, men etter «Quadra» så MÅ jeg se dem!

Av Adrian Øien

Sporliste

1. Isolation
2. Means To An End
3. Last Time
4. Capital Enslavement
5. Ali
6. Raging Void
7. Guardians Of Earth
8. The Pentagram
9. Autem
10. Quadra
11. Agony Of Defeat
12. Fear; Pain; Chaos; Suffering

Les også: Soulfly @ John Dee

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
7
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelDropkick Murphys @ Oslo Spektrum
Neste artikkelGreen Day | «Father Of All…»
sepultura-quadraLabel: Nuclear Blast <br>Release: 07.02.2020