Det er et hardt liv!

Black Star Riders-frontmann Ricky Warwick finner ikke opp kruttet på sitt sjuende soloalbum When Life Was Hard and Fast.

Ricky Warwick - When Life Was Hard & Fast - BLEZTRicky Warwick startet sin profesjonelle karriere i Nee Model Army. Bandet, ikke Oliver Cromwells hær som gjorde særlig Irland et lite koselig sted å være på 1600-tallet. Deretter fulgte en periode som frontmann i The Almighty, et band som trykket på alle de rette rock ‘n’ roll-knappene på tidlig nittitall.

I senere år har han frontet det dyktige, om noe forutsigbare, bandet Black Star Riders, et band som grodde ut av de siste 20 års Thin Lizzy line-up. Innimellom slagene har vår Ricky rukket å gi ut en del soloalbum. Nå foreligger hans sjuende sådanne, When Life Was Hard and Fast.

Mediokert

Joda! Vi hører fra spor 1 at rock ‘n’ roll står i høysetet her. Thin Lizzy-inflytelsen ligger tjukt utenpå tittellåta. Det er noe med vokalstilen til Ricky òg. Han skylder Philip Lynott mye, men er det noe påtatt på grunn av hans Thin Lizzy-eventyr? Jeg kan ikke huske at han sang slik i The Almighty. For øvrig korer visst Joe Elliot fra Def Leppard på denne.

Mulig jeg har hørt for mye musikk, men det skal mer enn dette til å imponere meg nå for tiden.

«You Don’t Love Me» – med gitarsolo fra Luke Morley (Thunder) – er en litt forglemmelig låt som gir meg visse assosiasjoner til Lizzy’s «Don’t Believe a Word». Litt mer original er da «I’d Rather Be Hit», men fremdeles låter det litt «kvasi-Thin Lizzy». Det er klart at Ricky har store støvler å fylle. Jeg ønsker ikke å være stygg, men synes dette er rimelig mediokert. Det hadde antagelig hjulpet om fyren ikke hadde hatt forbindelser til et av mine desiderte favorittband. Andy Taylor (Duran Duran, The Power Station) bidrar på denne.

«Gunslinger», som er skrevet av Willy DeVille, er mer utypisk. Mer punkete, kanskje mer der Warwick ville ha vært om Scott Gorham ikke hadde fått telefonnummeret hans. Litt vel repetitiv er den imidlertid.

Ikke spicy nok

Litt om hvem som er med her: Black Star Riders-kompis Robert Crane trakterer bassen. Xavier Muriel (ex-Buckcherry) denger trommesettet. Det er massevis av gjesteartister her òg, uten at jeg føler at de har så mye innvirkning på musikken.

«Time Don’t Seem to Matter» er en hovedsakelig akustisk sak som Ricky synger med sin datter Pepper. Mye stolt-far-prat i presseskrivet. Pepper er muligens et sterkt krydder, men her hadde det vært på sin plass med Tabasco.

Det er ikke spesielt dårlig, bare rimelig tretten-på-dusinet.

På «Fighting Heart» rocker mannen hardt igjen i god gammel Thin Lizzy-stil. Det er ikke noe direkte galt med låta. Den gir meg bare ikke noe.

Den mer midtempo «I Don’t Feel at Home» handler om rusavhengighet. Dizzy Read fra Guns n’ Roses spiller her noe som låter som hammondorgel (men antagelig ikke er the real deal). Det blir litt sånn Bruce/Petty by-numbers. Mulig jeg har hørt for mye musikk, men det skal mer enn dette til å imponere meg nå for tiden.

Tretten på dusinet

«Still Alive» blir litt mer frenetisk rocka igjen. Thin Lizzy med et «is there anybody out there»-refreng. Usjarmerende klisjéaktig. Denne anmelder likte ikke denne. Hvis dette hadde vært et Thin Lizzy-album hadde det vært mer Chinatown (liker ikke) enn Bad Reputation (liker).

«Clown of Misery» er et akustisk venstrehåndsarbeid som kan minne litt om Bob Dylans «Chimes of Freedom» i Bruce Springsteens versjon, men som naturligvis ikke kommer i nærheten. Plata avsluttes av en livlig sak kalt «You’re My Rock ‘n’ Roll» som slett ikke er så ille. Bare at Humble Pie eller Rolling Stones hadde hatt en mye høyere standard.

Så hva skal jeg si om dette? Det er ikke spesielt dårlig, bare rimelig tretten-på-dusinet. Hvis du legger When Life Was Hard and Fast ved siden av Jailbreak (Thin Lizzy), Darkness on the Edge of Town (Bruce Springsteen) eller Damn The Torpedoes (Tom Petty) blekner Warwicks bidrag så det holder. Jeg må være såpass ærlig.

Helt ærlig: Ikke imponert. Men mannen gjør en flott Lynott i Black Star Riders.

Av Dag Rossing

Sporliste

1. When Life Was Hard and Fast
2. You Don’t Love Me
3. I’d Rather Be Hit
4. Gunslinger
5. Never Corner a Rat
6. Time Don’t Seem to Matter
7. Fighting Heart
8. I Don’t Feel at Home
9. Still Alive
10. Clown of Misery
11. You’re My Rock ‘n Roll

ANMELDELSE
Musikk
6
Tekster
6
Utførelse & Produksjon
7
Forrige artikkelNick Cave & Warren Ellis | Carnage
Neste artikkelOslo Ess | Pønk, rock og harde kår
ricky-warwick-when-life-was-hard-and-fastLabel: Nuclear Blast <br>Release: 19.02.2021