Imponerende norsk thrash

Etter ni år stiger Nekromantheon endelig opp fra undergrunnen med sitt mest kompromissløse album så langt. Med Visions of Trismegistos gjør de et verdig comeback.

Nekromantheon - Visions of Trismegistos - BLEZTNekromantheon er endelig tilbake etter ni lange år, med sitt tredje album, Visions of Trismegistos. Skiva fanger øyet umiddelbart med det fantastiske coveret av mesterkunstneren Zbigniew Bielak (Ghost, Darkthrone, Watain), som gir et passende inntrykk av det musikalske bildet vi har i vente; galskap og kaos.

Fra første sekund er det ingen tvil om at bandet er i sitt ess. «The Visions of Trismegistos» åpner skiva med et deilig riff og marsjerende trommer med god atmosfære. «Seven Rulers of Fate» er en kort og fokusert låt, mens vi også får lengre og dypere låter som «Neptune Descent». Sistnevnte har en oppbyggende og atmosfærisk intro før et utrolig tøft riff som man skulle tro stammet fra de store thrash-heltenes storhetstid på 80-tallet. Fantastisk bra utført.

Bandmedlemmene Sindre Solem, Christian Holm og Arild Myren Torp er alle involverte i en rekke andre band (Obliteration, Black Viper, Flight, Deathhammer) og har derfor sagt seg selv veldig kritiske til hva de skal lage med Nekromantheon. Visions of Trismegitos er da det endelige produktet etter ni år med det som sikkert var mye frem og tilbake om hva som ville bli et verdig Nekromantheon-album. Jeg mener at dette absolutt er langt forbi verdig.

Kompromissløst

Arild Torps vokal er så ekstremt aggressiv, men uten å høres altfor påtvunget, som kanskje Tom Araya fra Slayer har hatt en tendens til her og der (dog det er en egen stil det også). Arild høres derimot oppriktig sint ut, og skaper et veldig utfyllende lydbilde sammen med de energiske riffene og Christian Holms hardtslående trommer.

Nekromantheon klarer å holde sin egen stil mens de definitivt er i liga med de gamle legendene som Kreator og Sepultura.

Hvis det er en ting man kan klage på så er det at det kan være en tanke lite identitet mellom de forskjellige låtene, det går ganske i ett. Det kan føles litt som én veldig lang låt, men det kan også hende det er en del av planen.

Nekromantheon har beskrevet dette som sitt mest kompromissløse album til nå, og det er jeg absolutt enig i. Her får vi kaotiske og energiske låter av høy kvalitet på rad og rekke. Nekromantheon klarer å holde sin egen stil mens de definitivt er i liga med de gamle legendene som Kreator og Sepultura. Visions of Trismegistos er et mesterfullt album. Mektig imponerende.

Av Adrian Øien

Sporliste

1. The Visions of Trismegistos
2. Seven Rules of Fate
3. Faustian Rites
4. Neptune Descent
5. Scorched Deaths
6. Dead Temples
7. Thanasos
8. Zealot Reign

 

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
9
Forrige artikkelGojira | Fortitude
Neste artikkelÅrabrot – en kunstnerisk symbiose
nekromantheon-visions-of-trismegistosLabel: Indie Recordings <br>Release: 30.04.2021