Minor Majority @ Sentralen, Oslo

2143
Minor Majority Sentralen BLEZT
Tirsdag 7. april 2020

Hyggelig melankoli

I konseptet Koronerulling på Sentralen i Oslo hadde turen kommet til Minor Majority, som leverte en stemningsfull konsert med det beste av sin melankolske popmusikk.

Koronerullinga på Sentralen ruller videre, noe den forhåpentligvis fortsetter med utover våren. Mye tyder på at det fortsatt er lenge til vi kan oppleve band i levende live igjen, derfor settes det pris på disse litt proffere oppsettingene av livestream-konserter, enn de som er gjort hjemme i stua. Og nå var det altså Minor Majority sin tur til å spre sine stemningsfulle toner ut av TV-skjermen.

Minor Majority stilte for anledningen som trio, med to gitarer og en bass, samt et piano som bassisten trakterte på et par låter. «Vi er bare halvparten av bandet. Tre til sitter hjemme og ser på. For å ha litt koronatrygge grenser her, er vi bare tre i dag. Det er litt skummelt, og litt gøy,» innrømte frontmann Pål Angelskår. De åpnet kvelden med tre eldre låter, «Don’t Say You Love Me», «(In That) Premature Way» og «She Came Back For Her Smile».

Ensom klang

Som introduksjon til «Smile at Everyone» fikk vi en historie om hvordan teksten til denne låta er inspirert av en heltemodig kaptein i en flyulykke. Også «Dancing in the Backyard» ble presentert, med en humoristisk fortelling om hvordan denne låta, hvor Karen Jo Fields er gjestevokalist, førte til at de fikk et gjennombrudd på radio, og følgelig at alle konsertarrangører landet over ble skuffet da de oppdaget at hun ikke var vokalisten i bandet. Karen Jo Fields kunne naturlig nok ikke stille på dagens konsert, men du har mulighet til å se henne fremføre sine egne låter på samme scene allerede i morgen kl. 20.00.

«Vi har alle sittet hjemme lenge nå», sa Angelskår. «Hjemme hos oss begynner vi å bli vant til det, og det begynner å sige inn at det er sånn situasjonen er – og det går. Men det er deilig å få kunne være ute og spille som her i dag. Vi har savnet det.» Det er de neppe alene om i disse dager. Den melankolske musikken til Minor Majority passet for øvrig godt inn i dette stille formatet uten publikum. Og det er noe med den litt ensomme klangen på disse livestream-konsertene som minner oss om at vi alle er i samme båt i disse tider.

La oss håpe denne koronatiden resulterer i et nytt album om ikke så lenge.

«What I Deserve» var eneste låt fra debutplata «Walking Home from Nicole’s» (2001), og også denne fungerte fint uten Karen Jo Fields til stede. Denne ble fulgt opp av en av deres mest kjente låter «Come Back to Me» og en fin versjon av «Wish You’d Hold That Smile». 

Urpremiere

Deretter ble vi presentert for en urpremiere på en splitter ny sang de aldri har spilt før. Etter teksten å dømme gjetter jeg på at låta heter «I’ll Come Back to You». Og dette var faktisk ett av konsertens høydepunkter. En veldig fin låt, som lover særs godt for et kommende album. La oss håpe denne koronatiden resulterer i et nytt album om ikke så lenge. Bassist Henrik Harr Widerøe tok plass ved pianoet under denne og neste låt, min desiderte Minor Majority-favoritt, «Think I’m up for You & I», her servert i en finfin nedstrippet versjon.

«She Gave Me Away» fulgte videre, før settets første, og eneste, låt fra deres nyeste plate «Napkin Poetry», «She’ll Be Alright». Denne ble introdusert som en låt som Angelskår var stolt av teksten til, skrevet i samarbeid med Sjur Lyseid. Fjorårets utgivelse inneholder mange gode låter, som hadde fortjent en plass på settlista, men jeg skjønner at de gikk for en litt mer Greatest Hits-variant i denne settingen.

Tiden gikk fort i hyggelig selskap, og da de rundet av med superhiten «Supergirl» hadde det plutselig gått en time. Vi hadde lett tålt enda flere låter, men la oss håpe vi ses på en scene igjen om ikke altfor lenge. I hvert fall til neste år, når Minor Majority feirer 20-årsjubileum!

Av Marianne Lauritzen

Les også: Minor Majority @ Rockefeller 

Se hele konserten her:

Settliste

1. Don’t Say You Love Me
2. (In That) Premature Way
3. She Came Back For Her Smile
4. Smile at Everyone
5. Dancing in the Backyard
6. What I Deserve
7. Come Back to Me
8. Wish You’d Hold That Smile
9. I’ll Come Back to You
10. Think I’m up for You & I
12. She Gave Me Away
13. Supergirl

Les også: Minor Majority | «Napkin Poetry»

Minor Majority Elvefestivalen Drammen 2019
Minor Majority på Elvefestivalen i Drammen i 2019. Foto: Geir Kihle Hanssen.

Forrige artikkelOrbo @ StereoSessions, Bergen
Neste artikkelKaren Jo Fields @ Sentralen, Oslo