Karen Jo Fields @ Sentralen, Oslo

2118
Karen Jo Fields Sentralen BLEZT
Onsdag 8. april 2020

Hyggelig gjensyn

Karen Jo Fields gjorde comeback på dagens Koronerulling på Sentralen, hvor hun bød på et knippe nye låter sammen med noen gamle favoritter. 

I år er det hele 15 år siden Karen Jo Fields ga ut sin siste plate «In Your Pages» (2005), men Koronerulling har altså klart å overtale henne til å gjøre et slags comeback. Eller rettere sagt Christer Falck, som er en av hjernene bak konseptet Koronerulling, og som også kan skryte på seg å ha oppdaget Karen Jo Field i sin tid – han brukte nemlig førstepremien sin fra tidenes første utgave av Robinsonekspedisjonen til å gi henne platekontrakt. Og det er vi glade for at han gjorde, for det kom det tre kritikerroste album ut av på første halvdel av 2000-tallet, og hun ble raskt hyllet som en av landets nye, ledende artister i singer/songwriter-kategorien og ble sammenlignet med for eksempel Joni Mitchell. Etter hvert ble hun også kjent for å bidra på flere av låtene til Minor Majority og Muzzlewhite.

Siden den gang har det vært rimelig tyst fra Karen Jo Fields. Sist jeg så henne var det som gjestevokalist på Minor Majoritys konsert på Rockefeller i fjor. Kanskje er det sceneskrekk som har gjort at hun har forlatt rampelyset, i hvert fall var hun veldig nervøs og sjenert denne kvelden på Sentralen. Skjønt i denne settingen kan det jo bli kleint for de fleste, når man ikke har noe publikum som gir respons. Her hadde hun kun en kassegitar og en ukulele å spille på. «Jeg burde omfavne at jeg ikke har publikum for en gangs skyld for da slipper jeg å bli sjenert, men så blir jeg jo det likevel», konstaterte hun.

Jeg håper dette betyr at det er en ny plate på vei. 

Nye og gamle favoritter

Til tross for i overkant mye, og en helt unødvendig, sjenanse, fikk vi et gjenhør med flere gamle favoritter, som «In Your Pages» fra nevnte sisteskive, «Let’s Talk About Love» fra «Chase the Blue» (2004) og tittelsporet fra debutplata «Embrace Me» (2001). Karen avslørte at hun ikke er så romantisk eller lidenskapelig av seg, og at dagens kjærlighetstekster derfor ville vært kortere og mer nøkterne enn de gamle låtene. «Jeg har skrevet mange flotte kjærlighetsdikt, men med årene synes jeg tekstene virker mer og mer uforståelige», innrømte hun.

For selv om Karen tilsynelatende har trukket seg tilbake, betyr ikke det at hun ikke skriver ny musikk. Vi ble presentert for flere nye låter, hvor spesielt siste låt «Old Crow» utmerket seg. Jeg håper dette betyr at det er en ny plate på vei. 

Og når koronakrisen er over må Karen selv også komme seg ut på veien igjen. Her er det ingen grunn til å ha dårlig selvtillit, og det er garantert flere enn meg som ønsker å høre disse stemningsfulle låtene live på en scene.  

Av Marianne Lauritzen

Se hele konserten her:

Settliste

1. (Tell Me)
2. Dark Sky
3. Keeping This Heart
4. In Your Pages
5. Embrace Me
6. False Compassion
7. Horses
8. Over the Moon
9. Let’s Talk About Love
10. Weightless
11. A Home Out There
12. Old Crow

Forrige artikkelMinor Majority @ Sentralen, Oslo
Neste artikkelVideopremiere: Manes | «Young Skeleton»