Manes slipper sin nye singel «Young Skeleton» 18. april, men allerede nå kan du se videoen her.

Deres kritikerroste album fra 2018, «Slow Motion Death Sequence», ble kalt «en masterclass i hvordan man blander elektro- og metallteksturer» av Prog Magazine, og ble beskrevet som «en blanding av mørk trip-hop, høytflyvende altrock og sørgmodig gotisk dysterhet» av Kerrang Magazine.

I tittelsporet på den nye singelen «Young Skeleton» hører man Manes videreutvikle de atmosfæriske elementene fra forrige album, men på en langt mindre elektronisk måte.

Manes består av Tor-Helge Skei, Rune Hoemsnes, Torstein Parelius og viNd. Vokalist på tittelsporet «Young Skeleton» er Tom Engelsøy, mens vokalister på singelens B-side, «Mouth of the Volcano», er Asgeir Hatlen, Anna Murphy og Ana Carolina Skaret.

Coveret til «Young Skeleton» skildrer skulpturen «Laksefiskerens siste sommer II» av den anerkjente norske kunstneren Kjell Erik Kili Olsen. Han har også håndtegnet navnetrekket på coveret.

«Young Skeleton» utgis av Aftermath Music 18. april 2020, i et begrenset utvalg av gjennomsiktig, brun og hvit 7″ vinyl.

Se videoen først her:

Om Manes

Manes ble dannet i Trondheim i 1992, og har gått gjennom mange stadier av transformasjon frem til i dag. Med et mantra av utforsking og eksperimentering har musikken ofte vært vanskelig å sjangerdefinere, men har tidligere blitt beskrevet som «en bastardisering av rock og elektronika med påvirkning fra jazz og metal».

Manes har utgitt 5 studioalbum, flere EP-er, singler og diverse andre utgivelser, og har valgt først og fremst å fokusere på studioarbeid og de kreative sidene ved musikk. Til tross for å være selektiv og eklektisk når det gjelder liveopptredener, har Manes spilt mange konserter og festivaler opp gjennom årene, både i Norge og i utlandet, og benytter muligheten til å eksperimentere også i livesetting.

Manes BLEZT

Forrige artikkelKaren Jo Fields @ Sentralen, Oslo
Neste artikkelNightwish | «Human. :II: Nature.»