Orbo @ StereoSessions, Bergen

1804
Orbo Stereo Bergen BLEZT
Lørdag 4. april 2020

Nye og gamle låter på nygammel scene

24. april slipper Orbo sitt nye album «Smoke & Mirrors», og benyttet derfor anledningen til å promotere dette med en livestream-konsert fra Bergens nye scene Stereo.

Fredag 13. mars skulle Bergens nye utested Stereo åpne, i de gamle lokalene til Garage. På grunn av koronaviruset gikk det ikke helt sånn, men i mellomtiden har de åpnet stedet digitalt gjennom konsertserien StereoSessions som strømmer konserter direkte hjem til deg i stua. Og lørdag 4. april var scenen overlatt til bergenseren Ole Reinert Berg-Olsen, bedre kjent som Orbo, og tidligere frontmann i bandet Orbo & The Longshots. 

Orbo hadde med seg kassegitaren, og sin faste pianist Reidar Opdal som han har spilt sammen med siden tenårene – også han tidligere medlem i Orbo & The Longshots. Orbo innledet konserten med ordene «Vi synes dette er kjempegøy, og litt rart, men det er en egen magi i det», før de åpnet med «Magic» fra albumet «Prairie Sun» (2011) og tittelsporet fra foreløpig siste plate «Safe & Sound» (2014).

Gamle helter

Deretter fulgte «My Widow», som Orbo har skrevet sammen med den amerikansk singer/songwriteren Kevin Welch – en av Orbos favorittlåtskrivere – som endte opp som en av Orbo & The Longshots’ mest kjente låter. 

«Vi ga ut en sang for et par år siden som vi lagde en musikkvideo til, satt sammen av hundrevis av klipp fra videoer vi fikk inn fra 25 forskjellige land. Og den sangen passer fint nå, for den handler om bedre tider», sa Orbo som en introduksjon til låta «Road to Riches».

«Fine» ble gitt ut allerede i fjor sommer, og endte opp som en av fjorårets beste låter for undertegnede.

«Nå skal vi gjøre en sang som ikke er vår egen. Vi har det for vane å ikke ha settliste, og da kan det bli noen sanger vi plutselig kommer på, som denne som er skrevet av vår gode venn Tom Petty, som dessverre ikke er med oss lenger», sa Orbo og dediserte «King’s Highway» til The Heartbreakers. Vi fikk også vite at på det nye albumet «Smoke & Mirrors» har de vært så heldige å få med seg Tom Pettys trommeslager Steve Ferrone, og dermed var det duket for kveldens første nye låt, «Ride on Baby» – en låt som absolutt lover bra for den kommende plata – før «Stony Road» tok oss litt lenger tilbake i tid.

«Vi har egentlig med oss et ekstremt bra band, som består av Marius Bergesen og Pablo Tellez, men de kunne ikke være med fordi de har litt viktigere jobber enn oss og er nødt til å tjene samfunnet,» smilte Orbo, og avslørte at resten av bandet hadde spurt om de kunne spille «Telling You Now», hvilket de selvsagt gjorde. Jeg er enig med bandet i at dette var et godt valg, fra plata «Safe & Sound».

Til inntekt for Røde Kors

«Nå skal vi gjøre en soulsang som jeg har skrevet, som har fått sitt eget liv. Det er en sang som litt ut av intet plutselig fikk 30 millioner visninger på YouTube, med artisten Noora Noor,» sa Orbo, og snakket selvfølgelig om «Forget What I Said».

Deretter var det dags for live-premiere på første singel fra det kommende albumet. «Fine» ble gitt ut allerede i fjor sommer, og endte opp som en av fjorårets beste låter for undertegnede, og den gjorde seg utmerket også live.

De rundet av med å fortelle at de ville gi deler av inntektene fra denne konserten til Bergen Røde Kors, fordi det er andre som trenger det mer enn dem, og satte punktum med den hittil uutgitte låta «Place to Hide», fra albumet som altså slippes 24. april. Det skal definitivt sjekkes ut, og så håper jeg det ikke er altfor lenge til det blir mulig å oppleve bandet live med publikum.

Av Marianne Lauritzen

Se hele konserten her:

Settliste

1. Magic
2. Safe & Sound
3. My Widow
4. Road to Riches
5. King’s Highway
6. Ride on Baby
7. Stony Road
8. Telling You Now
9. Forget What I Said
10. Fine
11. Place to Hide

Forrige artikkelConception | “State Of Deception”
Neste artikkelMinor Majority @ Sentralen, Oslo