Knallsterkt hexebrygg

Larviksbandet Hex A.D. slipper sitt femte album Funeral Tango for Gods & Men. En sterk plate hvor de fortsetter å vise en stigende formkurve.

Plateanmeldelse - Hex A.D. - Funeral Tango for Gods & Men - BLEZTMed sitt blytunge 70-tallsinspirerte rockesound har larviksbandet Hex A.D. markert seg som et band man kan regne med. De har etter undertegnedes ydmyke mening vist en stigende formkurve. De har konsolidert sin unike form for klassisk hardrock med prog- og doomelementer, og på femteplaten Funeral Tango for Gods & Men leverer de et knallsterkt hexebrygg.

En pandemi som den vi har vært igjennom er selvfølgelig kjip. Men det hjelper ikke sitte inne og sture i fraværet av konserter og annen moro. Hexene fra Larvik valgte å snu situasjonen til noe positivt. Fraværet av livejobbing gjorde at bandet kunne rette all fokus mot å skape en bra plate, har bandet uttalt. Og en bra plate har det virkelig blitt.

Orgelbrus og tunge riff

Lydmessig fortsetter bandet i samme spor som de stoppet på etter forrige plate, Astro Tongue in the Electric Garden. På Funeral Tango for Gods & Men leverer Hex A.D. 8 solide låter med tyngde og drift. Det er blytunge gitarriff og orgelbrus med spennende arrangementer hele veien fra start til mål i det lange rockemaratonet bandet tar oss med på.

Etter den sakrale, nærmeste kirkemusikkaktige introen «Naadegave», smeller det til med den korte, riffbaserte rockeren «Seven Blades».

Det er vanskelig å trekke frem enkeltlåter, så albumet bør fordøyes som en helhet. Høyt.

Og det er nettopp denne vekslingen mellom tradisjonelle rockelåter og lange, proggete låter med stadig skiftende musikalske landskap som gir albumet dynamikk og styrke. 

Celebre gjestegitarister

På låtene «All the Rage» samt «Hell Hath No Fury» topper Hex A.D. laget med å hente inn tidligere Dio-gitarist Rowan Robertson, som bidrar med soloer som ikke står tilbake for arbeidet han gjorde for den lille mannen med den store stemmen.

Lyrisk har bandleder, gitarist og vokalist Henrik Haugsnes Kaupang denne gangen skrevet et knippe personlige, dype tekster.

På avslutningssporet, «Positively Draconian», gjester Ronnie Le Tekrø på gitar. Den starter som en pianobasert powerballade som bygger seg oppover mot tradisjonell rock før Tekrø tar helt over kontrollen og drar låten over i en kaskade av vellydende gitarspill, før det hele tas ned igjen.

Pandemien har gjort Hex A.D. godt og Funeral Tango for Gods & Men er blitt en sterk plate. Det er vanskelig å trekke frem enkeltlåter, så albumet bør fordøyes som en helhet. Høyt. 

Av Christopher Viland

Sporliste

1. Naadegave 
2. Seven Blades 
3. Got the Devil by the Tail 
4. One Day of Wrath, Another Gesture of Faith 
5. Painting with Panic 
6. Hell Hath No Fury 
7. All the Rage 
8. Positively Draconian

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
7
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelEclipse | Wired
Neste artikkelEnslaved @ Union Scene, Drammen
hex-ad-funeral-tango-for-gods-and-menLabel: Fresh Tea <br>Release: 22.10.2021