Årets kraftpakke?

AC/DC er tilbake i toppform, og deres første plate på seks år er proppfull av kraft og energi. Her er det bare å skru opp lyden!

AC/DC - Power Up - BLEZTDa vi alle fikk servert nyheten om at go’gutta i AC/DC var tilbake, og at et nytt album var like rundt hjørnet, for en måneds tid siden, var jeg neppe alene om å heve et øyebryn eller to. Sist vi hørte noe fra den kanten var Axl Rose å finne ved mikrofonen, Chris Slade satt bak trommene og Cliff Williams annonserte at han skulle pensjonere seg. Det hele virket på mange måter som et endt kapittel i hardrockhistorien. Men her kommer altså bandet tilbake ut av det blå med «Power Up», og vi kan med glede meddele at Brian Johnson og Williams er på plass, i tillegg til en returnerende Phil Rudd – mannen som er synonymt med ordet «groove».

Jeg har aldri lagt nevneverdig skjul på at jeg digger de senere skivene til AC/DC, og da kanskje spesielt «Ballbreaker» og «Black Ice». Jeg vil gå så langt som å si at låter som «Hard as a Rock», «Ballbreaker» og kanskje spesielt «Rock N Roll Train» har fungert som trofaste følgesvenner til et intenst og til dels overaktivt sinn i årevis! Og det er nøyaktig i det sjiktet vi finner «Power Up»! Selv på lavt volum slår det nærmest gnister ut av høyttalerne i stua. Fy feite så deilig!

Gjennomarbeidede melodier og snertne tekster

«Shot in the Dark», tross tittel lånt fra The Prince of Darkness (Ozzy), har vi alle rukket å bli godt kjent med, og den representerer albumet på en strålende måte i tillegg til å rocke steinhardt på egen hånd! Den er perfekt som singel, men etter hvert som jeg kommer mer og mer inn i plata kunne flere av de andre låtene like gjerne kommet i dens sted som smaksprøve. Med det mener jeg ikke å si at låtene er like, for det er nettopp det de ikke er. Det er god variasjon i både tempo og uttrykk, men kvaliteten er gjennomgående god.

Bandet virker mer fokusert her enn på forrige skive «Rock or Bust», og energien og spillegleden skinner godt gjennom.

Bandet virker mer fokusert her enn på forrige skive «Rock or Bust», og energien og spillegleden skinner godt gjennom. Et godt eksempel på det er den noe tyngre «Systems Down». Når Angus fyrer opp SG-en sin for den obligatoriske gitarsoloen er det full gåsehudfaktor og jeg kan nærmest se produsenten stå bak glasset og glise fra øre til øre – nådeløst!

Det er en lettelse å høre Johnson tilbake i god form. Han er merkbart på hugget og serverer gjennomarbeidede melodier og snertne tekster på rekke og rad som bare han kan. Velkommen tilbake Brian!

Proppfull av kraft og energi

Det føles litt unfair å trekke frem enkeltlåter fra et så sterkt album, men jeg kan ikke la være å nevne «Demon Fire», der den kommer stormende ut av anlegget mitt og snur stua opp-ned! Jeg kan allerede nå se for meg stadioner over hele verden gå aldeles «apeshit» idet denne energiske godbiten banker løs. Den står faktisk fint skulder til skulder med klassikere som «Shoot to Thrill» og «Shot Down in Flames», og det sier litt!

«Power Up» er AC/DC slik vi elsker dem – no bullshit rock ‘n’ roll, proppfull av kraft og energi. De er uslåelige når de er i dette hjørnet. Årets kraftpakke? Definitivt. Bare skru opp volumet du!

Jeg er neppe den eneste som med jevne mellomrom har svingt innom bandets YouTube-kanal for å forsikre meg om at det hele ikke bare er fantasi.

Av Henrik Haugsnes Kaupang

Sporliste

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
10
Forrige artikkelPriest | «Cyberhead»
Neste artikkelPriest om oppfølger med ny besetning
acdc-power-upLabel: Columbia Records / Sony Music <br>Release: 13.11.2020