Debutskive med kaotisk tema

I disse dager er det sjelden at nye band ikke drukner i bølgen av musikk som slippes daglig. Supergruppa Vltimas har derimot klart å skape en relativt trofast fanbase allerede, med kjente navn som David Vincent (ex-Morbid Angel), Rune «Blasphemer» Eriksen (ex-Mayhem) og Flo Mounier (Cryptopsy) i lineupen.

Om ikke man blir tatt godt nok imot av Zbigniew M. Bielaks fantastiske cover artwork, så gjør åpnings- og tittellåten garantert det. Skiven starter med et klaustrofobisk kaos av en låt som setter stemninga og atmosfæren for resten av albumet. Skivas første singel, «Praevalidus», åpner med mesterlig utførte doble basstrommer som holder seg konsekvente gjennom hele låten. «Total Destroy» holder det tittelen lover og bringer enda mer kaos, som ser ut til å være et gjengående tema gjennom skiven.

«She is my only, my one and only, none hold a candle to my princess demoness”, synger Vincent under refrenget til «Monolilith», som nærmest kan beskrives som en ekstremmetall-kjærlighetslåt. De fleste låtene starter brått og uforberedt med et brak som virkelig ryster alle sanser, men ett av skivas høydepunkt, «Last Ones Alive Win Nothing», bygger seg opp langsomt med et fryktinngytende og melodiøst riff.

Det er sjelden man hører så gjennomførte debutskiver i disse dager.

Siste låt ut heter passende nok «Marching On», og det vil Vltimas uten tvil gjøre etter denne debutskiva. Bandet har fordelen av å være veteraner innen ekstremmetall, men det er sjelden man hører så gjennomførte debutskiver i disse dager. Vokalen til David Vincent er på topp, i likhet med resten av bandet. Rune Blasphemer på gitar kan ikke slå feil, og det synes svært godt i «Something Wicked Marches In», med rytmiske riff og melodiøse soloer. Av de tre kjernemedlemmene er det derimot Flo Mounier som fortjener mest skryt, trommespillingen er helt vill og er høydepunktet i mange av låtene.

Til tider kan skiva bli til dels repetitiv, men det er å forvente av ekstremmetall. Produksjonen er generelt svært bra, men jeg hadde likt litt mer dybde i lyden. Tematikken og følelsen av kaos er veldig innbydende, og generelt får man et inntrykk av at skiven er svært gjennomført i sin helhet. «Something Wicked Marches In» er en utrolig tøff skive som imponerer stadig vekk, spesielt da man har i tankene at dette er debutskiven til bandet. Det blir spennende å se hvordan bandet tar seg ut live på Tons of Rock i sommer, og det ses frem til mer musikk fra Vltimas!

Av Adrian Øien

Settliste
1. Something Wicked Marches In
2. Praevalidus
3. Total Destroy
4. Monolilith
5. Truth And Consequence
6. Last Ones Alive Win Nothing
7. Everlasting
8. Diabolus Est Sanguis
9. Marching On

ANMELDELSE
Musikk
8
Tekster
7
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelQueensrÿche til Vulkan Arena 25. november
Neste artikkelUkens vintips: Valpolicella Superiore Ripasso
vltimas-something-wicked-marches-inLabel: Season Of Mist <br>Release: 29.03.2019