Dommedagsfest

The Good The Bad and The Zuglys siste album sørger for rampete punk, et sarkastisk blikk på verden i dag og preppeliste til dommedag.

Platecover - The Good The Bad and The Zugly - Research and Destroy - BLEZTMed åpningssporet «Who Will Save Scandirock?» på Hadeland Hardcore fra 2015 stilles et betimelig spørsmål. Svaret har vi vel visst en stund, i hvert fall vi som gjerne låner et øre eller to til The Good The Bad and The Zugly (heretter Zugly, for enkelhetens skyld), at dette ensemblet står i front for å ivareta denne undersjangeren av punken. Med smektende, innbydende riff, småsnerrete vokal og ustoppelig energi, gjør Zugly utvilsomt sin dont i redningsaksjonen.

Zuglys forrige album, Algorithm and Blues, åpnet sjeldent forførerisk. På Research and Destroy åpnes ballet av «What’s My Rage Again”, og med den legger Zugly seg på samme forlokkende linje. Her skal flere lokkes inn i folden!

Skandirock og skatepønk

Med Research and Destroy legger Zugly lodd til steinen og sørger for at skandirocken har kommet for å bli, i alle fall så lenge denne gjengen har riff og sarkasme i seg. Det er fint lite å utsette på den deilige miksen av skandirock og skatepønk, som for noen utløser et takras av minner, kribling i magen og akutt intense forelskelser, men også altfor fuktige, altfor seine kvelder og søvnløse helger.

Innimellom slippes opp akkurat nok til at en post-pandemisk utrent stakkar rekker å trekke pusten før vi raser videre med på dansen som Zugly spiller opp til, og som du ikke vil gå glipp av.

Noen kjappe gjennomlyttinger bekrefter kjapt at den rampete, gutteaktige sjarmen fortsatt er der, i kontrastfylt kombinasjon med syrlige og sarkastiske blikk på verden i dag. Kanskje er det mest ironi og humor fra Zugly sin side, men tekster som berører incels, irrasjonell kauking i ekkokamre og internetts mørkere irrganger, dommedagspreppere og post-pandemisk treningspress gjenspeiler likevel en aktuell klangbunn og et skarpt blikk på verden i dag.

Fra alvor til moro: Zugly leverer som vanlig og som forventet et imponerende energinivå.

Dommedagsprep

Zugly holder oss i nakken, det er hardt, men godt. Innimellom slippes opp akkurat nok til at en post-pandemisk utrent stakkar rekker å trekke pusten før vi raser videre med på dansen som Zugly spiller opp til, og som du ikke vil gå glipp av.

Verden, i hvert fall her oppe i nord, har åpnet igjen, maskene har gått i søpla og gjentatt nær kroppskontakt med alt som kan krype og gå er et faktum. Og selv om det kanskje er vanskelig å tro annet enn at verden på et eller annet tidspunkt går til helvete, så blir det fest – innimellom tvangstrening, kanossagang mellom grumsete ekkokamre, og dommedagsprep. Og preppelista? Foruten Zuglys siste album, så kunne vokalist Ivar Nikolaisen melde på konsert på Kvarteret i Bergen nylig at Zugly har fasiten på hva vi skal fylle opp skapet vårt med: 60 kg smågodt, 100 liter Litago, en pall med rislunsj, ett tonn med ganja. La meg legge til en siste ting på lista: Zuglys siste album Research and Destroy.

God fest, god dommedag!

Av Monica Holmen

Sporliste

  1. What’s My Rage Again?
  2. Song for a Prepper
  3. Bridge and Tunnel Guy
  4. The PKA Took My Money Away
  5. Nostradumbass
  6. Diet 1-2-3
  7. The Power of Beer
  8. One-Dimensional Man
  9. The Original Incel
  10. Here Come the Waterworks
ANMELDELSE
Musikk
8
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelMichael Schenker Group @ Vulkan Arena, Oslo
Neste artikkelConception + Triosphere @ Rockefeller, Oslo
the-good-the-bad-and-the-zugly-research-and-destroyLabel: Fysisk Format <br>Release: 08.04.2022