Multimusiker Eirik Søfteland er i disse dager ute med det første albumet under banneret Sipher. Det hersker liten tvil om at Herr Søfteland er en utrolig sanger, og hans stemme får selvsagt hovedfokus på dette albumet, men det er definitivt mer å hente her enn fine sangprestasjoner.  

Albumet begynner med den mystiske «Atlas» og det er overraskende tungt til tider. Beinhard riffing og et refreng på størrelse med det afrikanske kontinent setter standarden for denne fengende tidsreisen av et album. Søftelands grenseløse register får meg til å lure på om han faktisk hadde gjort seg godt i dagens utgave av TNT. Det er definitivt litt «wow» over dette!

«Disco Aces» er en soleklar kandidat til fremtidig allsang. Her hører jeg en del Queen-elementer, både i gitar- og vokalarrangering. Når jeg først er inne på sangarrangementene vil jeg trekke frem slutten på «Weight Of It All» og starten av «Supernova». Ufattelig smakfullt! Sistnevnte er også den sangen på plata som fengsler meg mest med sin uforutsigbare form og sine troverdige Queen-inspirasjoner.

Det er definitivt mer å hente her enn fine sangprestasjoner.

Jeg må si at albumet er preget av solid låtskriving, der Søftelands ulike inspirasjonskilder kommer tydelig frem på en helhjertet og sjarmerende måte, og albumet oppleves lidenskapelig og variert. Fra store, pompøse refreng og Muse-aktige tendenser i åpningen til funky grooves på albumets avslutning «Overload». Om noe, er det kanskje litt for variert. Det mangler på en måte en rød tråd gjennom skiva. 

Produksjonsmessig er det lite som utfordrer lytteren her. Det spilles flott, ryddig og rent hele veien, og det er kanskje her jeg ikke lar meg rive helt med. Musikken er relativt preget av både klassisk symf- og progrock, og det kan fort bli litt for «søtt og snilt» når alle skarpe kanter slipes helt vekk som her. 

Til slutt sitter jeg igjen med en følelse av å ha fått et dypere innblikk i artisten og låtskriveren Eirik Søfteland. At han er en ekte rocker har han aldri lagt skjul på, men han planter flagget solid i hjertet av «The State Of Rock N’ Roll» med Sipher sin debut. 

Av Henrik Haugsnes Kaupang

ANMELDELSE
Musikk
7
Tekster
8
Utførelse
8
Forrige artikkelTexas @ Rockefeller, Oslo
Neste artikkelHypocrisy til Inferno 2019
sipher-atlasLabel: Apollon Records <br>Release: 21.09.2018