Thrash metal-legendene Sepultura har vært aktive på scenen i over tre tiår, men nå utvider de repertoaret til å også inkludere to nye viner – en rød og en hvit.

Sammen med MusiConsult, bandetes forretningsforvaltning, den portugisiske vinprodusenten Roquevale og den nederlandske importøreren Drankgigant, har de skapt en fyldig, kraftig rødvin og en leken hvitvin som bør danse på tungen til enhver vinentusiast, skal vi tro bandet selv.

Men den som tror at dette kun er nok et salgstriks fra et band tar visst feil. Sepultura er ikke bare opptatt av kvalitet og detaljer i musikken sin, de har også sikret seg kvalitetsdruer til sine viner. Druene stammer fra regionen Alentejo, en portugisisk vingård som er kjent for sitt varme klima og en lav befolkning. Heller ikke når det gjelder produksjon gjør de ting halvveis, og mener at godt håndverk er selve nøkkelen. I tillegg benyttes det kun organiske ingredienser, og ingen kjemikalier, i deres viner.

Vinene ble for første gang servert til debutsmaking under Rock In Rio Lisboa i sommer, men det offisielle releasepartyet vil foregå 20. desember 2018 på BR20 i Amsterdam, som er baren til Sepultura-bassist Paulo Jr.

Av Marianne Lauritzen

Forrige artikkelMyrkur @ John Dee, Oslo
Neste artikkelBruce Springsteen | «Springsteen On Broadway»