Tirsdag 16. april 2019

Nekromantisk helaften

En halv måned etter utgivelsen av deres andre album “Necrogenesis” verter Nordjevel en forrykende black metal-kveld på John Dee. Headlineren er derimot svenske blackened death metal-veteraner Necrophobic. 

Nordjevel
Nordjevel leverer en opptreden bestående eksklusivt av deres nye skive som høres svært bra ut på scenen. Doedsadmiral er i sann black metal-ånd dekket i skinn og nagler, og gir alt han har på vokal.

Underveis sliter de litt teknisk med de forhåndsinnspilte introene til forskjellige sanger som satte meg litt ut av opplevelsen, men til syvende og sist gjør det ingenting. Lydkvaliteten er litt så som så, men det generelle lydbildet setter inntrykk og de nye låtene er fantastiske.

Rytmiske og melodiøse «Nazarene Necrophilia» er en av kveldens høydepunkter, både show- og stemningsmessig. Det var svært kult å få servert «Necrogenesis» i sin helhet, men jeg må innrømme at jeg håpet på «Djevelen i Nord» som en liten bonusavslutning. 

Necrophobic
Med 30 års lidelse for blackened death metal, og et rykende ferskt album i baklomma, avslutter Necrophobic kvelden med en skikkelig hardbarka fest. Bandet kommer ut ikledd skinn og nagler, men ser ikke like «black metal» ut som det foregående bandet. De setter i gang med Necrophobics alle første låt, “Awakening”, fra 1993-albumet «The Nocturnal Silence». 

Grimaser og fistbumps til første rad er et pågående tema, og det kler bandet å ikke ta seg selv så seriøst. Selv om Joakim Sterner bak trommene er eneste gjenværende medlem fra bandets start, har resten av medlemmene spilt sammen i mange år og er en svært sammensveiset gjeng som ser ut til å ha det gøy på scenen. Og vokalist Anders Strokirk nailer både nye og gamle låter.

En svært sammensveiset gjeng som ser ut til å ha det gøy på scenen.

Blant showets høydepunkter har vi «Blinded by Light, Enlighted by Darkness» som virkelig setter i gang publikum med de klaustrofobiske gitarene til Sebastian Ramstedt og Johan Bergebäck. Dette er også en av låtene der trommeslager Joakim Sterner får skinne, sammen med den tidligere spilte «The Third of Arrivals».

Stemninga er på topp da de avslutter (før encore, vel å merke) med “Tsar Bomba”, som er den største hiten fra deres siste skive. «Slow Asphyxiation» er aller siste låt ut, og selv om det er en skikkelig tøff låt synes jeg ikke det er den mest passende avslutningen, ut fra bandets omfattende katalog.

Kort oppsummert leverte Necrophobic en gjennomført bra konsert, som riktignok kunne trengt en litt bedre avrunding.  

Av Adrian Øien
Foto Silje Storm Drabitius

previous arrow
next arrow
Slider
.
previous arrow
next arrow
Slider
.

Settliste Nordjevel
1. Sunset Glow
2. Devilry
3. The Idea of One-Ness
4. Black Lights from the Void
5. Amen Whores
6. The Fevered Lands
7. Nazarene Necrophilia
8. Apokalupsis Eschation
9. Panzerengel

 

 

 

Settliste Necrophobic
1. Awakening
2. Sacrificial Rites
3. Spawned by Evil
4. The Third of Arrivals
5. Taste of Black
6. Blinded by Light, Enlighted by Darkness
7. The Crossing
8. Celebration of the Goat
9. Revelation 666
10. Mark of the Necrogram
11. Tsar Bomba
Encore:
12. The Nocturnal Silence
13. Slow Asphyxiation