Kari Rueslåtten @ Moskus Sessions, Trondheim

2731
Kari Rueslåtten Moskus Sessions BLEZT
Fredag 27. mars 2020

Hyggelig selskap i en asosial tid

Kari Rueslåtten slipper snart sitt nye studioalbum «Sørgekåpe» – hennes første norskspråklige plate siden 90-tallet. En livestream-konsert fra Trondheim var derfor helt på sin plass i disse asosiale dager.

Moskus Scene i Trondheim har rigget til for å streame konserter, som så mange andre i disse dager. Stage Dolls spilte på samme scene for et par dager siden, men denne fredagskvelden var det klart for Trondheims egen gullstrupe, Kari Rueslåtten. 

Kari Rueslåtten var ikke helt alene på scenen. Med seg hadde hun Jo Ranheim på gitar og Frode Flemsæter på piano. Og sammen satte de i gang med «Nordnatt» fra debutplata «Spindelsinn» (1997). Vi ble fortalt at vi kunne vente oss både nye og gamle låter utover i settet, før de fortsatte med nydelige versjoner av «Battle Forevermore» og «Spindelsinn».

Kari har ikke sunget på norsk siden debutplata på slutten av 90-tallet, og innrømmet at det var litt skummelt å synge på morsmålet igjen på det kommende albumet «Sørgekåpe», som slippes 8. mai. Hun takket for alle gode tilbakemeldinger på den første singelen, og tittelsporet. Kari Rueslåtten har en vokal som kan synge det meste, men det låter kanskje ekstra vakkert og trolsk når hun synger på norsk. «Sørgekåpe» gjorde seg selvfølgelig også utmerket live.

Men fortsatt har hun altså flest sanger på engelsk, og fulgte opp med låter som «Exile», «The Harbour» og «Wintersong». Kari fortalte små anekdoter mellom låtene, riktignok på engelsk til ære for utenlandske fans som satt og så på, og dermed ble det ikke helt stille og kleint i studio, som det lett blir på disse livestream-konsertene. Vi fikk for eksempel høre at hun hadde hatt en drøm i ungdommen om å jobbe i London, men da det senere skjedde hadde hun følt veldig på hjemlengselen. Men «Exile», og resten av plata «Pilot», kom ut av denne perioden. 

Premiere

«Other People’s Stories» ble introdusert med en liten historie om albumet med samme navn fra 2004, som ble til etter en idé om hvordan det ville være om vi klarte å sette oss inn i andres situasjoner før vi forhåndsdømmer folk. 

De to låtene vi har hørt hittil lover definitivt bra for det kommende albumet.

Deretter var det premiere på en splitter ny låt, en låt som muligens blir singel nummer to, fikk vi vite. «Blind» ga et finfint førsteinntrykk, og de to låtene vi har hørt hittil lover definitivt bra for det kommende albumet.

Kari takket alle som hadde tilbragt tid med dem denne fredagskvelden i en vanskelig tid. «Stay safe. Stay at home. Look after each other, and look after yourselves,» var hennes siste ord før de rundet av med «Make Me A Stone». Og med det var også alle soloplatene representert i aftenens sett, som dessverre ikke varte mer enn tre kvarter. 

Takk for hyggelig selskap, Kari. Så ses vi forhåpentligvis på konsert i Oslo når verden er i vater igjen! 

Av Marianne Lauritzen

Se hele konserten her:

Settliste

1. Nordnatt
2. Battle Forevermore
3. Spindelsinn
4. Sørgekåpe
5. Exile
6. The Harbour
7. Wintersong
8. Other People’s Stories
9. Blind
10. Make Me A Stone

Forrige artikkelKristian Kristensen @ Sentralen, Oslo
Neste artikkelEnslaved @ Verftet Online Music Festival, Bergen