Imponerende låtskriverdebut

For drøye to år siden annonserte Erlend Hjelvik at han kom til å forlate Kvelertak, ett av landets største metallband. Nå er han tilbake med sitt nye bandprosjekt Hjelvik, hvor han for første gang har skrevet et helt album på egen hånd.

Hjelvik - Welcome To Hel - BLEZTDet er over fire år siden sist vi hørte den velkjente røsten til Erlend Hjelvik på plate, da på Kvelertaks «Nattesferd», men nå er han endelig tilbake. I sommer annonserte han sin debutskive som soloartist, «Welcome to Hel», simpelt nok under navnet «Hjelvik». Fra første blikk og lytt er det tydelig hva som er temaet her: Vikinger. 

«Father War» er første låt ut, og byr på et ordentlig fett 80-tallsriff, fulgt av Erlends fantastiske brøl. Han er tilbake, og ingenting holder han igjen. Det er også tydelig at valget av Rob Steinway som ledende gitarist er perfekt med de fantastiske riffene og soloene vi får. 

Presisjon og flyt

Skivens andre singel «Helgrinda» er etter Erlends egne ord en av de mer black metal-inspirerte låter vi får servert, brutalt og rått. Han nevner også inspirasjonen fra 80-tallets metallband – det får vi et prakteksemplar på i låta «The Power Ballad of Frey», som er nettopp det tittelen sier, en svært corny og tøff powerballade. 

«Glory of Hel» er tredje singel som ble sluppet, sammen med en grov animert musikkvideo der Erlend dreper en ugle med åpenbar symbolikk. Matt Pike fra High on Fire stiller med fantastisk gjestevokal som tar låten til nye høyder – definitivt et høydepunkt på skiven. 

Det er tydelig at Erlend virkelig har lagt sin sjel i dette, og det er svært imponerende at han går fra kun tekstskriving og vokal til å skrive en hel skive på egen hånd.

Uten å rakke ned på resten av skiven, så er «Kveldulv» min desiderte favoritt. Den er mesterlig skrevet og utført med slik en presisjon og flyt man sjelden hører maken til. Riffene er ekstremt effektfulle sammen med stemmen hans. Apropos så er skiven også et godt eksempel på at vokalen til Hjelvik fungerer desidert best på norsk.

Brutal skive

Selv om det er en generelt sett veldig variert skive, så er det noen få riff som føles litt repetert. Tekstene er bra skrevet, men ganske forutsigbare og inneholder en del klisjeer som er vanskelig å unngå innen vikingtemaet.

Det er tydelig at Erlend virkelig har lagt sin sjel i dette, og det er svært imponerende at han går fra kun tekstskriving og vokal til å skrive en hel skive på egen hånd. En utrolig kul og brutal skive, jeg gleder meg til mer Hjelvik!

Av Adrian Øien

Sporliste

1. Father War
2. Thor’s Hammer
3. Helgrinda
4. The Power Ballad of Freyr
5. Glory of Hel
6. 12th Spell
7. Ironwood
8. Kveldulv
9. North Tsar
10. Necromance

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelSólstafir | «Endless Twilight of Codependent Love»
Neste artikkelMy Dying Bride | «Macabre Cabaret»
hjelvik-welcome-to-helLabel: Nuclear Blast <br>Release: 20.11.2020