Med ett av de mest uinspirerte albumcovere jeg har sett på lang tid (til tross for første gjensyn med «Flotzilla» siden debutskiva i 1986), så stilles jeg umiddelbart skeptisk til hva Flotsam And Jetsam har rørt sammen på deres trettende album, «The End Of Chaos».

La meg bare starte med at førsteinntrykket fra albumcoveret blir revet ned fra første note. «Prisoner Of Time» er en fantastisk åpningslåt med mesterlig utført thrash metal av mer melodiøs natur. Eric «AK» Knutson beviser umiddelbart at vokalen er på topp, med Dickinson-aktig flyt i stemmen.

Neste låt er siste singel de har gitt ut, «Control». Her beviser de enda sterkere at de er nettopp det tittelen sier, i kontroll! Her blir vi bydd på svært melodiøse riff og refreng, fantastisk utført av Steve Conley og Michael Gilbert på gitar.

Videre får vi servert et par låter som faller litt i kvalitet, eksempelvis «Recover» som lider av et svært kjedelig, dog melodiøst, refreng. Hovedriffet er også svært repeterende og en anelse uinspirert. «Slowly Insane» kunne tatt noen steg frem igjen hadde det ikke vært for en ganske sliten vokalfremførelse av Knutson. «Architects Of Hate» derimot, tar tittelen som beste låt så langt med et intenst refreng. «I drink the blood of every man!», bryter det ut fra Knutson sammen med et heftig bakgrunnsriff.

Bandets trettende skive opptrer noe uinspirert og til tider ganske repeterende.

«Demolition Man» er skivas første singel, og ett av skivas høydepunkter. Versene og riffene er rytmiske med høyt tempo, og refrenget setter seg virkelig på hjernen. En moderne thrash-klassiker, før «The End Of Chaos» blir avsluttet av låten som passende nok heter «The End». Her har Flotsam And Jetsam nesten tatt en sving innom power metal-verdenen med et episk melodiøst refreng. En flott avslutningslåt på skiva.

Til tross for noen virkelig stramme låter som «Demolition Man» og «Architects Of Hate» opptrer bandets trettende skive som noe uinspirert og til tider ganske repeterende. Tematikken er dessverre en gjenspeiling av selve albumcoveret; veldig uinteressant rett og slett. Men der de skinner, der skinner de kraftig til å være et moderne thrash metal-album. Riffene er harde, men også melodiøse, og stemmen til Knutson er som regel på topp med bare et par unntak.

Skiva faller av ganske kraftig på andre halvdel, der låtene ikke fenger særlig eller har like mye individuell personlighet. Med unntak av låter som «Prisoner Of Time» og tidligere nevnte «Architects Of Hate», stiller nok bare de tre singlene ordentlig sterkt som individuelle låter fra denne skiva. Heldigvis er Knutson og gjengen på topp når det kommer til både vokal og instrumenter, som redder inn skivas helhet.

Av Adrian Øien

Sporliste
1. Prisoner Of Time
2. Control
3. Recover
4. Prepare For Chaos
5. Slowly Insane
6. Architects Of Hate
7. Demolition Man
8. Unwelcome Surprise
9. Snake Eye
10. Survive
11. Good Or Bad
12. The End

ANMELDELSE
Musikk
7
Tekster
5
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelMonster Magnet @ Parkteatret, Oslo
Neste artikkelUkens vintips: Le Due Arbie
flotsam-and-jetsam-the-end-of-chaosLabel: AFM Records <br>Release: 18.01.2019