Ringrevene i CC Cowboys har holdt det gående jevnt og trutt siden debutskiva i 1990. Nå er de ute med sitt ellevte studioalbum «Perfekt Normal», og det er ingenting som tyder på at vi ikke skal høre mer fra Magnus Grønneberg & Co i mange år fremover.

Faktisk har hele seks av tolv låter allerede blitt avslørt i løpet av de siste to årene, hvilket betyr at halve albumet ikke akkurat var noen overraskelse ved første runde i spilleren. Tittelsporet «Perfekt normal» ble første gang brukt i filmen «Børning 2» i 2016, og er dermed albumets eldste låt. Riktignok er den spilt inn på nytt, i en bedre versjon.

«Jeg vil vite alt» ble gitt ut som første singel fra albumet i april. Og dette er CC Cowboys på sitt beste, og slik vi har blitt vant til dem på deres siste utgivelser. Det er når musikken er nedstrippet at de gode tekstene til Grønneberg virkelig kommer til sin rett. Det er lett å overse at velkjente «partylåter» som «Harry», «Tigergutt» eller «Barnehjemmet Johnny Johnny» faktisk har en dypere mening – de roligere låtene minner oss på nettopp dette, når Grønnebergs budskap blir tydeligere.

Magnus Grønneberg er en undervurdert tekstforfatter, som bare blir bedre og bedre med årene.

Dette videreføres i neste låt «Det magiske ordet unnskyld», som ble gitt ut i fjor. Her finner vi magiske ord som «Om vi glemmer det magiske ordet unnskyld, Og ikke ser at vi sårer en venn, Men feier det bort og tror det går over, Da vil tiden ta oss igjen… Jeg tror ikke lengere på at vi kan kjøpe oss fri til grønnere liv, At bomber som faller er en vei til fred, At en pris fra Nobel gir nestekjærlighet, Nei jeg tror ikke lenger på, Den frykt de sprer er blitt vår lov, At kvinner pakkes inn og holdes i skjul, Jeg tro’kke hellig krig er respekt for gud, nei».

Albumets absolutte høydepunkt, med den aller beste teksten, heter «Barndommen kommer nærmere», og innledes med strofen «Barndommen kommer nærmere, jo fjernere den blir». En setning som rommer så mye at man ikke kan unngå å bli nostalgisk. Magnus Grønneberg er rett og slett en undervurdert tekstforfatter, som bare blir bedre og bedre med årene. Lik en god vin.

«Tett inntil», «Hun er havet» og åpningssporet «Uten filter» er også låter som bør trekkes frem. Skiva rundes av med «Ari, Moi og meg» som ble skrevet under TV-programmet om Ari Behn, Trond Moi og Magnus Grønnebergs uforglemmelige guttetur, i Hemningways fotspor, til Key West for to år siden.

Av Marianne Lauritzen

ANMELDELSE
Musikk
6
Tekster
8
Utførelse
7
Forrige artikkelGhost | «Prequelle»
Neste artikkelA Perfect Circle @ Oslo Spektrum
cc-cowboys-perfekt-normalLabel: Drabant Music <br>Release: 01.06.2018