Intim og varm solodebut

Musiker, podcaster og talkshowvert Brian Erickson fra Asbury, New Jersey slipper fredag sin debut-soloplate, som er helt egenprodusert. Platen har en varm indie-estetikk, som er sterkt påvirket av Ericksons brede interesse for musikk.

Brian Erickson - Little Secrets - BLEZTDen tidligere The Paper Jets og nåværende The Extentions frontmannen, Brian Erickson, beveger seg vekk fra sin vanlige bombastiske rockestil sunget i tenor, til en mer intim plate som minner om en moderne indietolkning av Paul McCartneys «Ram».

Åpningslåten «Shore Towns» starter albumet med noen varme gitartoner og en skarp basstone. Rytmen er satt av simple skarptrommeslag, som ikke bryter lydbildet på en overveldende måte. Produksjonens helhet gir melodien mye rom til å fange oppmerksomheten til lytteren. Musikken maler et bilde å lengte etter, av sene kvelder på strender langs Jerseys kyst.

Konsise og fengende poplåter

«All That We Could Be» og «Hit or Miss» er uheldige kjærlighetshistorier. Begge låtene er under tre minutter lange. Det er konsise og fengende poplåter, som til tross for sine triste historier fortsatt opprettholder den varme estetikken.

«Another Unfinished Novel» er det største høydepunktet på albumet. En vakker melodisk keyboardlinje, som er det musikalske temaet, fester seg til hjernen på repeat. Teksten er poetisk og lo-fi-produksjonen kler musikken som et varmt teppe.

Det er konsise og fengende poplåter, som til tross for sine triste historier fortsatt opprettholder den varme estetikken.

«Little Secrets» og «Mali Madness» er spennende låter som minner sterkt om indiehelt Father John Misty, uten snevet av ironi. Sistnevnte har en kul svingende melodi backet hovedsaklig av diskanttung rytmegitar.

En feelgood-plate

Den knappe minuttlange «Burning Bones» viser Ericksons øre for 60-talls melodier, før albumet avsluttes med «Christmas in July» som høres ut som akkurat dette. Produksjonen er svært sommerlig, mens melodien minner om en klassisk julesang. En flott avslutning på albumet.

Erickson har laget en feelgood-plate med 10 spor som oppfyller sin mening. På under 30 minutter gir albumet lytteren et smil, om ikke noe mer ambisiøst enn det. Ingen låter står ut som svakheter, og låtene er konsise og godt konstruerte. 

Av Mathias Bergfjord

Sporliste

1. Shore Towns
2. All That We Could Be
3. Hit or Miss
4. Another Unfinished Novel
5. Little Secrets
6. Sleeping at Jesse’s House
7. Left to Find
8. Mall Madness
9. Burning Bones
10. Christmas in July

ANMELDELSE
Musikk
8
Tekster
7
Utførelse & Produksjon
8
Forrige artikkelNeal Morse | «Sola Gratia»
Neste artikkelMarilyn Manson | «We Are Chaos»
brian-erickson-little-secretsLabel: Mint 400 Records <br>Release: 18.09.2020