Behemoth erobret ekstremmetallmiljøet i 2015 med deres mesterverk av et album «The Satanist”. Albumet ble kåret til en av tidenes aller beste skiver innen ekstremmetall. Hver eneste låt er en perle og produksjonen er av aller høyeste nivå, både med tanke på albumcover, låtutvalg, tekster og musikkvideoer. Det viste seg under deres to år lange “The Satanist”-turne at Behemoth hadde veldig store planer og ambisjoner med dette albumet. Undertegnede var vitne til en sine aller beste konsertopplevelser da de avsluttet Tons Of Rock 2016 ved å fremføre nettopp hele dette albumet. Under konserten tenkte jeg at dette kommer jeg aldri til å glemme. Heldigvis hadde Behemoth planlagt dette nøye, og tre år senere slipper de live-utgivelsen “Messe Noir”.

Opptaket vi får servert er fra deres konsert i Warsawa i 2016. I tillegg til hele fremføringen av “The Satanist” får vi også godlåter fra deres tidligere album “Conquer All”, “Pure Evil And Hate”, “Slaves Shall Serve” og “Chant For Ezkaton 2000”, som tilsammen utgjør 65 minutter spilletid med ekstremmetall fra helvetes mørkeste hjørner.

Live-albumet starter med låta “Blow Your Trumpets Gabriel”. Her er vi vitne til en vanvittig polsk entusiasme av Behemoth-fans som nærmest tilber bandet når de setter igang. Sammensetningen av stemningen, energien, entusiasmen, brutaliteten og utførelsen gir deg gåsehud, og du føler du er der blant publikum. Behemoth er virkelig i storform, og denne utgivelsen er det beste beviset på dette. Hver eneste låt er utført med ekstrem presisjon, kompromissløs ekstremmetall som rett og slett er beundringsverdig. Hvordan i all verden Behemoth klarer å turnere så hyppig med en slik energi er for meg et mysterium. Faktumet er at “The Satanist” er et mesterverk i seg selv som et album, men gjennom “Messe Noire” beviser Behemoth atter en gang hvorfor de er verdens desidert beste ekstremmetallband live.

Behemoth beviser atter en gang at ikke bare er de overlegne på å skrive musikk, de er også pionerer innen hvordan ekstremmetall skal utføres.

Produksjonen av videoopptaket er av veldig høy kvalitet, både med tanke på bildekvalitet og antall kameraer som er blitt brukt, både på vaier og statisk. Redigeringen og tempoet i bildene er perfekt satt sammen i forhold til lydbildet og hvordan bandmedlemmene beveger seg på scenen. Det eneste jeg har noe å utsette på er at Nergal sin stemme virker litt småsliten i noen partier, men heldigvis, med Orion sin backingvokal så kompenserer de dette elegant. Seth sitt soloparti under “Messe Noire” er like majestisk utført av ham live som på studioalbumet. Det er rett og slett magisk! Og Inferno sine ferdigheter bak trommene er noe av det meste ekstreme jeg har vært vitne til.

Behemoth erobret verden med “The Satanist” og med “Messe Noire” beviser de atter en gang at ikke bare er de overlegne på å skrive musikk, de er også pionerer innen hvordan ekstremmetall skal utføres.

“Thru fire we walk with fire in hearts!”

Av Arash Taheri

ANMELDELSE
Musikk
9
Tekster
8
Utførelse
9
Forrige artikkelKamelot | «The Shadow Theory»
Neste artikkelA Perfect Circle | «Eat The Elephant»
behemoth-messe-noirLabel: Nuclear Blast <br>Release: 13.04.2018