Zeromancer til Youngs i november

2585
Zeromancer Youngs BLEZT
Dagens besetning av Zeromancer består av Noralf Ronthi, Per Olav Wiik, Alex Møklebust, Kim Ljung og Lorry Kristiansen. Foto: Silke Jochum.

Lørdag 16. november spiller kvintetten fra Tønsberg sin eneste konsert i Norge i 2019. Bandet gleder seg til å innta Oslos splitter nye konsertarena, Youngs.

På Youngs vil hjemmefansen endelig bli introdusert for Zeromancers nye gitarist, Per Olav Wiik, som har tatt over stafettpinnen etter Dan Heide, som forlot bandet i fjor høst. Den nye besetningen spilte nylig for en full hangar på den tradisjonsrike, og i år utsolgte M’era Luna festivalen i Tyskland, og i forkant av konserten på Youngs, vil Zeromancer headline to mindre festivaler i Oberhausen og Berlin.

Ljung om Youngs

Bassist og låtskriver Kim Ljung har følgende å melde om hvordan det står til i Zeromancer-leiren om dagen:

«Vi er i godt driv om dagen. Det øves en hel del. Per Olav Wiik var et funn. Han er en god venn som har tent en ny gnist innad i bandet. Vi er fremdeles en Tønsbergkvintett, det er vi stolte av. Med en vanvittig opplevelse på M’era Luna festivalen i ryggen, gjør vi oss nå klare for et fullt sett. Først i Oberhausen og Berlin, så to uker senere på Youngs i Oslo. Så fokuset ligger nå om dagen både i å hente opp eldre materiale til konserter, og skape nytt til kommende album. Vi har gitt det tittelen, ‘Orchestra of Knives’. Tanken er å slippe det på vinyl, CD og digitalt neste høst.

Skriveprosssen er veldig givende. Vi veksler mellom studio og øvingslokalet, samt at hver tirsdag møtes Alex og jeg til det vi kaller synthrockversted. En modulærverden hvor lista for hva som testes av ideer ligger lavere enn det vi pleier. Utrolig stas.»

Kim Ljung med Seigmen på Norway Rock Festival 2017.

Majestetisk liveband med dedikert fanskare

Zeromancer kan skilte med en lang og svært så innholdsrik karriere. Seks studioalbum har de utgitt siden bandet debuterte på The Whiskey, på Sunset Boulevard i LA i 1999. Siden den gang har de bygd seg opp et solid rykte som et majestetisk liveband, og skaffet seg en svært så dedikert fanskare. Zeromancer oppfant kanskje ikke den industrielle rocken, men sannelig har de satt sitt preg på stilarten. Spesielt i Europa, USA og Russland har de en svært høy stjerne. Ofte blir legende-kortet trukket frem når man skal beskrive bandet som ser det som sin oppgave å smelte det maskinelle med det organiske.

Få, eller kanskje ingen, band i vår nasjon er i nærheten av å smelte sammen synth og alternativ rock på en mer forlokkende og knivskarp måte enn det Zeromancer gjør.

Zeromancer oppfant kanskje ikke den industrielle rocken, men sannelig har de satt sitt preg på stilarten.

Nytt album i 2020

I en sjanger hvor det elektroniske ofte skjærer bort det levende, og hvor ideen er at resultatet skal bli perfekt, har Zeromancer troen på nettopp det motsatte. De menneskelige feilene skal gjenspeiles i musikken for å gi det dybde og ikke minst tilføre det ektefølte. Det er samlealbumet fra fem år tilbake, «Something for the Pain», et ekstremt godt eksempel på.

Zeromancer jobber for tiden med sitt syvende studioalbum, «Orchestra of Knives», med utgivelse i løpet av 2020 – 20 år etter at de debuterte med «Clone Your Lover». Albumet som serverte bandet GAMA prisen i Tyskland for årets nykommer. Det er riktignok noen år siden nå, men likevel hersker det absolutt ingen verdens tvil om at Zeromancer fremdeles leverer fra aller øverste hylle. Ikke minst fra scenekanten.

«På Youngs får du Zeromancer midt i fleisen!», lover Kim Ljung.

Forhåndssalg til konserten er lagt ut i dag, og billetter finner du her. Det offisielle billettsalget starter i morgen, onsdag 25. september.

Foto Silke Jochum | Livefoto Arash Taheri

Zeromancer på Parkteatret september 2018.
Forrige artikkelPixies | «Beneath The Eyrie»
Neste artikkelOpeth | «In Cauda Venenum»