28. februar slapp Kari Rueslåtten singelen «Sørgekåpe», som første smakebit fra hennes nye album med samme navn. I dag er videoen til «Sørgekåpe» ute, og du kan se den først her.

Kari Rueslåtten er tilbake med musikk på norsk. «Sørgekåpe» er første smakebit fra Kari Rueslåttens kommende album med samme navn, som slippes 8. mai. Dette er første gang siden Rueslåttens debutalbum «Spindelsinn» at hun igjen skriver på norsk. Videoen ble spilt inn under kalde, men vakre omgivelser på Dovrefjell, med Troll Toftenes som regissør. Se videoen her.

Norske tekster

For første gang siden 1997 gir Kari Rueslåtten ut musikk med norske tekster, og har følgende kommentar til avgjørelsen:

– Det er med en slags skrekkblandet fryd at jeg skal gi ut musikk på norsk. Ordene blir så direkte, og alt føles mer nært og personlig, det oppleves som om man blir mer eksponert enn når man synger på engelsk.

Om låten «Sørgekåpe» sier Kari Rueslåtten:

– «Sørgekåpe» beskriver følelsen man kan ha i de ensomme timene på natten der alle tanker blir blåst ut av sine proporsjoner, og de mørke tankene vinner kampen mot virkeligheten. Når lyset endelig trenger gjennom gardinene er man så sårbar at sinnet kan bli vippet over av et vingeslag fra en Sørgekåpe. Den mørke, vakre sommerfuglen.

Eget uttrykk

Med sin særegne stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet et eget melankolsk uttrykk innenfor alternativ folk-pop.

– Jeg ønsker å skape en stemming der lytteren lytter like mye til sine egne tanker som til min musikk. Og det er lov å dvele litt i det mørke og dystre. Det er mye vakkert å finne der.

«Sørgekåpe» er spilt inn i Dreamfarm studios, et studio bygget inn i en gammel låve midt på et langstrakt jordet omringet av vakker natur i Surnadal på Nordmøre.

– Det å kunne sitte slik nærme naturen og spille inn musikken ga veldig god mening. Jeg har alltid latt meg inspirere av den norske naturen og folklore og mystikk. Og så er det noe med Nordmøre og nordmøringer da – jeg er jo gift med en, så jeg vet jo hva jeg snakker om. Det er noe med varme, ro, klokskap og humor. Jostein Ansnes som har produsert «Sørgekåpe» er født og oppvokst på Nordmøre, så for ham var det en ekstra bonus at skiva ble spilt inn i hjembygda.

Medvirkende musikere

Jostein Ansnes – produsent og gitarer
Gjermund Silset – bass
Stian Lundberg – trommer
Frode Flemsæter – keyboards

Foto Arild Juul

Forrige artikkelUtfordrende periode for My Dying Bride
Neste artikkelRicochets @ Rockefeller, Oslo