UKENS RØDE
Vi liker å se på oss selv som tøffe, da passer det jo perfekt å dra frem en tøff sak fra Australia. Nå er jo tiden for å vise hud, uten at jeg anbefaler at dere tar hjul på føttene og ingenting annet. Om dere tenker det, så hold dere til å prøve denne vinen. Naked on Roller Skates er produsert av noen skikkelig rocka folk i en vingjeng som kaller seg Some Young Puncks. Dette er folk som liker å leke med vinene sine og det har de gjort her også. De har latt den ligge litt på eikefat så vinen har blitt rund, og har fått litt sødme på slutten. Her er det smak av mørke bær med en god ettersmak. Dette er ikke vinen for de mest pripne, men for de som liker å slå ut håret litt.

Naked on Roller Skates 2016
Kr. 189,40
Vinmonopolnr. 540001
Finnes på 147 pol.

UKENS HVITE
«Halvveis til himmelen» kan man kalle denne vinen. Colomé sine druer er dyrket på 2000 meters høyde, så her er vi virkelig i høyden. Dette er en frisk og deilig hvitvin med et hint av grapefrukt og sitrus. En syrlig og veldig god terrassevin. Tror denne også kan passe til sushi, selv om jeg ikke har testet det ut selv. Dette er en deilig sommervin.

Colomé Torrontes 2016
Kr. 169,90
Vinmonopolnr. 9629501
Finnes på 4 pol (Bærum, CC-Vest, Tjøme og Ørsta), men er lett å bestille.

UKENS GRILLVIN
Nå er sommeren godt i gang, og det skal grilles til alle dager og muligheter, og da bør man ha en god vin som passer. Er det kjøtt av storfe eller en grillribbe som ligger på grillen kan ukens grillvin passe godt. Den er rimelig, så dette er til hverdagsgrillinga. Saftig og god vin med smak av mørke bær og litt krydder gjør at den lett kan settes på bordet ved siden av potetsalaten. Dette er en blanding av Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, der Nebbioloen har ligget på fat mens de andre har ligget i ståltank før de har blandet vinen. En god allroundvin fra Piemonte.

Produttori dei Colli Langhe Rosso 2014
Kr. 129,90
Vinmonopolnr. 803401
Finnes på 92 pol

Forrige artikkelEquinox @ Månefestivalen 2018
Neste artikkelMelissa Horn @ SALT, Oslo