UKENS RØDE
Mange har kanskje glemt stormen Gudrun som feide over Storbritannia og Skandinavia i 2005. Det er kanskje like greit, men ikke glem ukens rødvin. Dette er noe av det ypperste av spanske viner fra Rioja. En 12 år gammel vin som nå er tilgjengelig for deg og meg på «meieriet» som jeg liker å kalle polet. Dette er en vin du kan sitte å lukte på lenge og lete etter de forskjellige luktene. Du kjenner vaniljen fra fatet, og på smaken er den rund og litt fløyelsaktig. Dette er en skikkelig toppvin. Funker flott til høstlammet, men jeg tror jeg skal drikke den alene. Helt alene. Bare meg. Min min min. Gled dere.

Viña Tondonia Reserva 2005
Kr. 300,-
Vinmonopolnr. 3461001

UKENS HVITE
1,5% av alle vingårder i verden ligger i Bordeaux og vi er kanskje mest kjent med deres røde viner, men de lager også veldig god hvitvin. Det gjelder også ukens hvite som er Grand Bateau. En frisk og fin vin med en rund og god smak. Den har ligget litt på fat så den får et fint vaniljepreg langt langt baki der. Knallgod drikkevin, men kan lett brukes til kylling, fisk og skalldyr.

Hvorfor ikke prøve en hvit bordeaux i stedet for en rød en?
Det syns jeg du bør.

Grand Bateau Blanc 2016
Kr 159,90
Vinmonopolnr. 7339901 (finnes på 70 pol)

Forrige artikkelSlowdive @ Rockefeller, Oslo
Neste artikkelGene Simmons @ 013, Tilburg