UKENS GRILLVIN
Vi nordmenn elsker å grille. En gang så jeg en campingvogn som hadde tre digre Webergriller stående ved siden av hverandre. Det er kanskje litt over the top, men uansett så liker vi å grille. Da må man ha vin. Hvorfor ikke en Meloso, som av alle ting betyr honning. Det vet jeg ikke helt hvorfor for den heter, for den smaker av mørke bær og krydder. Dette er en liten kraftbombe av en vin, og dersom du liker det så vil denne være perfekt. Her snakker vi en kjøttvin.

Skal du grille i dag så er det bare å banke til med en vin som heter honning og med bilder av ugler på. Noen ganger mister jeg tråden på budskap. Men hva gjør det når vinen er god.

Meloso Tempranillo Joven 2016
Kr. 149,90
Vinmonopolnr. 7263301
Finnes på 302 pol, dvs overalt.

UKENS HVITE
Hjemme hos oss har vi fått en ny favorittvin. Min kjære ble helt imponert da hun var ute med en venninne på en av byens beste asiatiske restauranter, Taste of China, for noen uker siden. Om du liker Dim Sum er dette stedet for deg i Oslo. Da hun ikke er riesling-fan fikk hun servert en Soave av stedets utmerkede vinkelner. Hun kom hjem helt i fistel over å ha smakt en vin hun syntes var helt fantastisk. Da måtte det jo bare testes.

Monte Alto er Ca’ Rugates Classico Soave. En vin de har jobbet litt hardere for å få ekstra god. Den er rund og fin i smaken med hint av litt tropisk frukt og sitrus. Da den har ligget litt på fat har den fått bittelitt vanilje på slutten. Dette er det som kan kalles en veldig bra vin. Nå drikkes det mye vin i heimen vår for å kunne dele vintips med dere, men resten av sommeren vet jeg at jeg må ha minst én av disse liggende klar i skapet. Så her er det bare å bestille i vei.

Ca ‘Rugate Soave Classico Monte Alto 2016
Kr. 199,90
Vinmonopolnr. 2043201

Forrige artikkel«Sommerlys, og så kommer natten» | Jón Kalman Stefánsson
Neste artikkelReady Player One