Tons Of Rock flytter til Oslo

1251
Publikum må forflytte seg fra idylliske Fredriksten festning i Halden til Ekebergsletta i Oslo neste år. Foto: Martinsen.

Tons Of Rock har siden oppstarten i 2014 etablert seg som en av Norges største og mest profilerte festivaler, og har blitt det årlige store treffpunktet for rock og metal-publikummet. Med store internasjonale artister har festivalen på Fredriksten festning i Halden tiltrukket seg publikum fra hele verden. I dag ble det kjent at den populære festivalen flytter til Oslo for å fortsette sine ambisjoner. Og datoen for neste års festival er lagt til helgen 27.–29. juni 2019.

Festivalsjef Svein Bjørge ser frem til nye eventyr i hovedstaden. Foto: Paal Ritter.

– Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metal-publikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for fremtiden. Nå har vi fått verden til Halden i fem år og ser frem til fortsettelsen og nye eventyr i Oslo, sier festivalgründer Svein Bjørge.

Ekebergsletta blir ny arena
– Vi har sett på Ekeberg i flere år som et potensielt fantastisk areal for en festival. Sentrumsnært, og allerede tilrettelagt for store publikumsmasser, så har det egentlig overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet også til kulturformål, fortsetter Bjørge.

– Tons Of Rock har på fem år blitt en internasjonal festival som trekker publikum fra hele 31 nasjoner fra hele verden, og vi gleder oss til å vise frem Oslo fra sitt panorama på Ekeberg. Festivalen er i kontinuerlig vekst, og for å være attraktiv for de største artistene er dette en naturlig del i utviklingen av festivalen. Vi ønsker å videreformidle den profilen vi har etablert. Tons of Rock skal være stedet der du kan sjekke ut internasjonale giganter side om side med alle de spennende, sære og kreative bandene som vokser frem i rock og metal sjangeren, utdyper bookingsjef Jarle Kvåle.

Samarbeidspartnere ønsker velkommen til hovedstaden
– Tons Of Rock har på kort tid etablert et veldig proft arrangement med de største internasjonale artistene innen sjangeren, og vi er glade for at de nå velger å flytte til Oslo. Det er en del av oppdraget som hovedstad å være vertskap for de største arrangementene. Vi er veldig spente på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte, sier Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

Også Live Nation som i en årrekke har arrangert landets største konserter stemmer i og gleder seg til fortsettelsen med en stor rockefestival i hovedstaden.

– Vi har levert en rekke store artister til Tons Of Rock gjennom årene og festivalen har på fem år fått en unik posisjon i sin sjanger. Vi gleder oss stort til fortsettelsen med de mulighetene den nye arenaen gir, sier Martin Nielsen i Live Nation.

Hyller frivillige og lokale bidragsytere
– De fem årene i Halden har vært et eventyr, og det er med stort vemod vi nå flytter derfra. Det har vært utallige lokale krefter i gang, og mange som har bidratt til å gjøre Tons Of Rock til hva det er i dag, forteller Bjørge.

Tidligere i år ble også Tons of Rock kåret til Årets festival 2017. I sterk konkurranse med landets store og små festivaler ble Norges ledende rock og metal-festival hedret med den høythengende utmerkelsen av sine arrangørkollegaer. Begrunnelsen var at festivalen har levert et solid produkt siden starten, satset stort med en tydelig identitet og stadig fornyet og utviklet seg til glede for et voksende publikum.

– Den prisen gikk til alle sammen! kommenterer Bjørge.

– Eventyret Tons Of Rock har bare så vidt begynt, og med ny arena og de mulighetene det gir skal vi kunne fortsette å vokse videre, sier Kvåle.

Forrige artikkelReady Player One
Neste artikkelSons Of Kemet @ Oslo Jazzfestival 2018