Oberst slipper sin nye singel «Parting» førstkommende fredag, men allerede nå kan du høre premiere på låta her.

Oberst Parting BLEZTHardcore/metal-bandet Oberst er ute med sin nye singel «Parting», hentet fra det kommende albumet «Paradise» som slippes 17. januar 2020.

Om den nye singelen har bandet kommentert følgende:

«’Parting’ er en låt om å starte på nytt. Tematikken tar for seg spenning, engstelse, håp, og savnet av alt og alle som ble værende igjen. Som i alle bra eventyr fins det en naiv positivitet rundt hva som ligger foran hovedpersonene i låta, og på albumet ‘Paradise’. Det er som en romantisert versjon av en roadtrip de fleste kan se for seg, der opplevelsen ender opp med å være vesentlig mer krevende enn først antatt.

Låta preges av et melankolsk, men fortsatt stort og håpefullt refreng. Den når sitt klimaks idet elektropop- artisten Ponette leverer den siste tilsynelatende naive, men fortsatt virkningsfulle tekstlinjen, som fanger essensen av hva låta handler om.»

Om Oberst

Med en felles forkjærlighet for band som Mastodon, Baroness, Converge og Cult Of Luna, bestemte de fire medlemmene seg for at de ville starte et band, og samtidig dra inn de forskjellige medlemmenes musikalske bakgrunn i miksen. Resultatet kan være vanskelig å sette i bås da bandet ikke er spesielt opptatt av å være tro mot én sjanger, men drar inn forskjellige inspirasjonskilder i musikken. Oberst har et unikt lydbilde, med innflytelser fra blant annet hardcore, postmetall, progmetall og rock.

Deres selvtitulerte EP i 2015 fikk gode anmeldelser og ble priset som «noe av det beste innen metal som er produsert i Norge på veldig lenge» (HISSIG). Singelen fra EP-en fikk både spillinger og anbefalinger på nasjonal radio, og kunne høres på TV-serien «Unge Lovende». Etter slippet har bandet vært svært aktive live og spilt flere konserter med blant annet Tempel, Ondt Blod, Attan og Halcyon Days.

Nylig ble Dennis Estensen og Tarjei Kristoffersen nominert til «Best New Guitarists 2019» av Music Radar.

Oberst Goddess BLEZT
Oberst. Foto: Johannes Amble.

Debutalbumet «Paradise»

De tre siste årene har gått med på å skrive og produsere debutalbumet «Paradise». Gitarist Dennis Estensen kommenterer: «Prosessen med å lage dette albumet har krevd mye jobb og tid av oss. Jeg føler virkelig at vi har tatt et stort sprang siden EP-en når det kommer til produksjon og låtskriving. Vi er stolte over å endelig kunne slippe ny musikk, og nesten mer stolte over å kunne gi det ut med Indie Recordings i ryggen. Jeg tror albumet vil føles som et friskt pust og kan være interessant for flere enn bare den typiske rock- og metal-fansen.» 

Konseptet på «Paradise» finner sted i en pre-apokalyptisk verden, og handler om å rømme fra både dystopia og utopia, om vennskap, hat og kjærlighet. Albumet er et bilde av hvordan bandmedlemmene har opplevd verden i dag og hvordan den har vært de siste årene. Historien i låtene tar for seg en gruppe mennesker på flukt fra sine tidligere liv, på jakt etter noe bedre. De bygger seg et massivt fartøy i god gammeldags steampunk-stil, kaller det «the Dreambeast» og prøver å finne en bedre verden. 

Lydbildet på dette albumet raffinerer og forsterker det som er Oberst. Store riff møter mengder med sterke følelser og atmosfære. Hektiske, progressive elementer møter fengende, rocka partier. Disse forskjellige uttrykkene blandes helt sømløst sammen og skaper et helhetlig uttrykk. Vokalist Tarjei Kristoffersen kommenterer: «Alle våre forskjellige inspirasjonskilder kommer frem på dette albumet. Det er helt uten gimmicks, og vi har greid å beholde en sterk kontinuitet i soundet, til tross for at albumet har veldig mange forskjellige typer låter.» 

Mixing og mastring ble gjort av Stamos Koliousis (Djerv, Fight The Fight, The New Death Cult). Trommeslager Johan Fredrik Bolli kommenterer: «Når det kommer til produksjon og mix ville vi ta inn våre mer ‘kunstneriske’ innflytelser som post metal, hardcore og prog metal, og dra det over i et mer tilgjengelig, stadiumrock-aktig lydbilde. Stort, tydelig og med trøkk.» Stamos Koliousis legger til: «Oberst var et interessant band å jobbe med siden de kombinerer elementer fra klassisk noise-rock og den amerikanske post hardcore-scenen, med math-rock og en ofte pur rockattityde, samtidig som at de får hver eneste note og beat til å høres ut som deres egen. Det er fantastisk å se at flere band har skjønt at du kan høres heavy ut og samtidig skru ned gain-knappen.» 

Oberst sin nye plate «Paradise» slippes via Indie Recordings 17. januar 2020. 

Bandmedlemmer

Tarjei Kristoffersen – Vokal/Gitar
Dennis Estensen – Gitar
Joakim Karlsen – Bass
Johan Fredrik Bolli – Trommer

Les også: Videopremiere: Oberst | «Goddess»

Forrige artikkelLeprous låser seg ikke til én stil
Neste artikkelDevin Townsend @ Sentrum Scene, Oslo