Liv Ullmann på turné som Liv

1359

Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner, og med Liv skal Riksteatret og Nationaltheatret sørge for publikum over hele landet får møte henne der de selv bor. Liv blir en samtale med teatersjef Tom Remlov om livet, karrièren og alt hun drømmer om å gjøre.

– Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har hatt lyst til å gjøre igjen helt siden jeg spilte i «Lang dags ferd mot natt» på turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

– Hva hjelper det å vinne hele verden hvis du tar skade på din sjel? Her og der har sikkert Liv Ullmann tatt skade på sin sjel. Alltid har jeg jobbet med at Liv ikke skal gjøre det. I møtene med publikum, med enkeltmennesker, håper jeg at vi i samtalene kan inspirere hverandre, skape noe godt sammen. Verden trenger det nå, sier hun.

I Liv møter du både den unge skuespillerinnen, Hollywood-stjernen og den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Det gjennomløpende temaet vil være Ullmanns ønske om samspill med menneskene hun treffer, og det ansvaret som et stort talent medfører, enten det er for kolleger, for samfunnet – eller for publikum.

Urpremiere på Riksteatret i Nydalen 28. september 2019. Turnépremieren blir på Nøtterøy kulturhus 1. oktober. Forestillingen skal besøke 22 steder med Riksteatret før Liv spilles på Nationaltheatret vinteren 2020, med premiere 10. januar. Liv er produsert av Riksteatret i et samarbeid med Nationaltheatret.

Pressemelding Riksteatret
Foto Morten Krogvold

Forrige artikkelPixies til Oslo i september
Neste artikkelBare Egil Bands videopremiere på avveie!