Søndag 3. mars 2019

Majestetisk sirkus i byen

Det er aldri tvil om at det blir stemning når sirkuset er i byen, og ved sirkus så refereres det altså til mektige Avatar.

Vi har flere ganger fått besøk av denne gjengen fra Göteborg, men i denne runden byr de også på deres fiksjonelle kongerike, Avatar Country. Gitarist Jonas Jarlsby står som «Kungen», og er klar for å by sine norske undersåtter på en festkveld med flere av de beste låtene fra bandets katalog.

Showet starter intenst med deres hit «Hail The Apocalypse», som setter i gang steminga umiddelbart. Vokalist Johannes Eckerström sprader rundt i uniformen, og står ikke stille ett sekund. Like etter får vi høre blant annet «Paint Me Red» og «Bloody Angel», som regnes som skikkelige Avatar-klassikere og mange av fansens favoritter. Balladen «Tower» byr på en emosjonell pause blant de harde låtene deres, mens «Puppet Show» tar en svært humoristisk og absurd vending, spesielt da Johannes kjører på med en trombone-solo.

Kongeriket Avatar
Vi har så kommet til den desidert beste delen av kvelden, og de fem beste låtene fra den 15-sangers lange settlisten (som også var 2-3 låter kortere enn de fleste stoppene på turneen). «Let It Burn» og «Torn Apart» setter i gang siste tredjedel på intenst vis, med to av de tøffeste låtene Avatar har gitt ut. Undervurderte «King After King» følger rett etter, en rytmisk låt jeg merker jeg ikke har satt skikkelig pris på før nå. «From this tomb we shall build you a throne, long live the King», synger Johannes, med fantastisk bra stemme.

Avatar er absolutt i sin egen liga, og de har aldri eid den så sterkt som de har gjort etter introduksjonen av Avatar Country-konseptet.

Det blir mørkt og stille etter låta, før «Kungen» selv kommer ut på scenen iført krone og en nydelig fløyelskappe. Bare å flytte seg Harald, det er en ny konge i Oslo! Resten av bandet kommer ut, denne gangen med hvite uniformer, og de setter i gang med den utrolig tøffe, corny jazz-inspirerte låta «The King Welcomes You To Avatar Country», mens bobler skyter ut fra begge sidene av scena. Stemninga er virkelig på topp!

Amputert freakshow
Like etter tar Johannes scena alene, og tar seg tid til å takke det norske publikummet. På svensk selvsagt, ikke tale om han skulle snakke engelsk i nabolandet! Han avslutter prekenen med å referere til hardrock-publikummet som «freaks», og det er tydelig hva som kommer til å bli neste låt og kveldens høydepunkt; «Smells Like A Freakshow». Bandet tar helt av, og det samme gjør publikum.

Avatar leverte virkelig en fantastisk konsert på John Dee. Lyden var ikke den beste hele kvelden, men det stoppet hverken band eller publikum. Jeg var derimot en smule skuffet over en kortere settliste, og en anelse kastrert sceneshow sammenlignet med tidligere konserter på turneen.

Uansett er Avatar virkelig et unikt band. Ja, de henter inspirasjon fra andre sminkede band som Kiss, men hvor mange ganger må man høre slike referanser? Avatar er absolutt i sin egen liga, og de har aldri eid den så sterkt som de har gjort etter introduksjonen av Avatar Country-konseptet. Stavanger og Bergen kan bare glede seg til en skikkelig bra festkveld med våre venner fra Göteborg!

Av Adrian Øien
Foto Terje Dokken

Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
previous arrow
next arrow
ANMELDELSE
Settliste
8
Utførelse
9
Underholdningsverdi
9
Forrige artikkelRival Sons @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelChildren Of Bodom | «Hexed»
avatar-john-dee-osloSøndag 3. mars 2019 Majestetisk sirkus i byen Det er aldri tvil om at det blir stemning når sirkuset er i byen, og ved sirkus så refereres det altså til mektige Avatar. Vi har flere ganger fått besøk av denne gjengen fra Göteborg, men i denne runden...