Et av Norges største rockeband de siste 20 årene gjør endelig comeback, og det på selveste Tons of Rock til sommeren. Der deler de scene med band som Iron Maiden og Deep Purple.

– Vår avslutning i 2013 ble brå og ikke planlagt. Så når naboen i 666 nå inviterte til rockefest på Ekebergsletta, måtte simpelthen «667 the neigbour of the beast» takke ja til å delta, sier Wig Wam i en pressemelding.

Skapte furore

Glamrockbandet Wig Wam ble dannet i Halden i 2001, og fikk raskt oppmerksomhet og fans med debutalbumet «667.. The Neighbour of the Beast». Året etter vant de den norske finalen i Melodi Grand Prix med låten «In My Dreams», som lå hele 19 uker på VG-lista.

Wig Wam skapte furore i den internasjonale finalen i Kiev og gjorde suksess både i inn- og utland. De mottok både gull- og platina-utmerkelser for sine album «Hard to Be a Rock ‘n’ Roller» (2005) og «Wig Wamania» (2006), singelen «In My Dreams» (2005) og DVD-en «Rock ‘n’ Roll Revolution» (2005).

Publikumsrekorder

Bare i 2005 spilte Wig Wam i overkant av 170 konserter for over 300.000 publikummere og satte publikumsrekorder på utallige konsertarrangementer. Wig Wam etablerte seg også sterkt i Japan hvor bandet gjennomførte sin første turné i 2007 med utsolgte konserthaller, dokumentert på deres DVD/CD «Live In Japan/Live In Tokyo». Bandet turnerte også i Tyskland med «Gotthard», i Sverige med Alice Cooper og headlinet konserter i store deler av Europa.

«Vi har alle fått pleiet egoene våre og oppfylt de kreative drømmene våre på hver vår kant. Nå er vi dødsklare for å avslutte en viktig del av karrieren med fanen til topps – SAMMEN!»

I 2010 toppet første singel «Do You Wanna Taste It», fra deres femte studioalbum «Non Stop Rock’n Roll», landets salgslister, og ble nok en hit for bandet.

Oppvarming for Kiss

Wig Wam var oppvarmere for Kiss i Oslo 14. juni 2010 og slapp sitt siste album «Wall Street» i 2012. Bandet spilte sin aller siste konsert 31. august 2013 på Stormbringer Rock Club på Dokka, til stor skuffelse og overraskelse for fansen. Frem til nå hvor de like overraskende er tilbake.

Vi har alle fått pleiet egoene våre og oppfylt de kreative drømmene våre på hver vår kant. Nå er vi dødsklare for å avslutte en viktig del av karrieren med fanen til topps – SAMMEN!, forteller Åge Sten Nilsen.

Åge Sten Nilsen Ammunition BLEZT
Åge Sten Nilsen med bandet Ammunition på Vulkan Arena i Oslo tidligere i år.

Bandet gir tidligere Kiss Army Norway-general Stig Karlsen (nå MGP-general i NRK) æren for å ha brakt dem sammen i et «Last Hurrah» i 2020.

Det var Stig som fikk oss til å innse at vi faktisk har en fortid vi bør være jævlig stolte av, og at vi faktisk skylder våre fans en siste mulighet til å oppleve bandet live, sier Åge Sten Nilsen.

Livefoto Boris Danielsen

Les også: Ammunition @ Vulkan Arena

Forrige artikkelAlter Bridge + Shinedown @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelSkambankt i ny jubileumsdrakt