The New Death Cult slipper sin tredje singel i morgen, men allerede nå kan du se videoen her!

Etter verdenspremiere av deres debutsingel «Light Spills Over» på BBC Radio 1’s Rock Show w Daniel P Carter, som også ble kåret til «Track of the Week» av Classic Rock (UK), kommer The New Death Cult med sin nye, gnistrende friske singel «True Eyes» denne fredagen!

Bandleder ALPHA har følgende å si om «True Eyes»:

«Denne låta handler om intuisjon, og om menneskets forbindelse til det ubevisste. Den beskriver en oppvåkning til idéen om at vårt primære syn er en del av sjelen vår. Våre fysiske øyne eldes og dør, mens dette metafysiske synet er alltid klart, riktig og udødelig.

Denne idéen har også sterke implikasjoner på hvordan vi ser andre mennesker og livet: å forestille seg hele universet komprimert til størrelsen av en liten dråpe før det store Big Bang betyr samtidig at du og jeg – i vår fysiske og metafysiske form – også var tilstede i denne første lille kosmiske dråpen.

Selv om vi lever i en verden som konstant prøver å få oss til å glemme denne sannheten gjennom fryktbasert propaganda og relgiøse fordommer, er denne forbindelsen til hverandre og til selve universet likevel evig og fulkommen.

«Du er en åpning som universet ser og utforsker og ser seg selv igjennom» – Alan Watts»

Ute ved frynsene av Andromeda-galaksen våkner en ny lysets kraft i det endeløse mørke verdensrommet. De humanoide innbyggerne på den fjerne planeten Netuluna har fulgt nøye med på den døende, krigsherjede og blødende planeten Jorden i flere år i håp om å se tegn til betydelige endringer. De har nå kommet til å innse at den ellevte time er her. I et desperat forsøk på å samle alle mennesker under oppgaven om å redde planeten og dem selv, etablerer de et nytt medium. En kraft mer potent enn noe annet i hele universet: HEAVY ROCK MUSIKK.

Et rockeband fra langt ute i verdensrommet ankommer planeten jorden i 2019 med gnistrende frisk musikk, og en viktig beskjed til menneskeheten. 

De har blitt omtalt som en brilliant krysning mellom Queens of the Stone Age, Biffy Clyro og Pink Floyd; dette er et band som driver heavy-rocken fremover, perfekt tilpasset vårt århundre, samtidig som at lydbildet kan sammenlignes med de beste rockebandene fra 90-tallet.

Estetisk sett utforsker bandet det unike smeltepunktet hvor solid “ørkenrock” kolliderer med tunge riff og blir til ørekilende melodier og refrenger av kosmisk storhet. Tekstene inspirerer til sann, universal kjærlighet og er fredfull aktivisme for en anti-krig, miljøvennlig og anti-korrupsjon bevegelse i musikk. Målet er å gjøre verden til et bedre og tryggere sted for denne og kommende generasjoner.

Visuelt sett består bandet av fire maskerte humanoide romvesener, som går under pseudonymene:

ALPHA – Vocals/Guitar
BETA – Lead Guitar
GAMMA – Bass
DELTA – Drums

Debutalbumet deres slippes senere i år og er produsert av Stamos Koliousis (Kampfar, Keep Of Kalessin, Fight the Fight, Djerv ++) og er tatt opp i Røffsound Studios i Oslo. Kun det beste vintage utstyret som bandet fikk tak i ble brukt under innspillingen, noe som gjør at albumet fremstår som spesielt organisk, autentisk og relevant i det store havet av Heavy Rock der ute.

Kommende konserter
19.07.2019: Malakoff Festival, NO
13.08.2019: Summerbreeze Festival, DE

Pressemelding Indie Recordings
Foto
Sebastian Ludvigsen

Forrige artikkelLittle Steven and The Disciples of Soul @ Rockefeller, Oslo
Neste artikkelAladdin (2019)