Spanske Foscor er ute med sin nye singel «Cel Rogent», hentet fra deres kommende album «Els Sepulcres Blancs» som utgis av Season of Mist 6. september i år. Videoen til låta ser du her.

Foscor kommer fra Catalonia i Spania. Med Barcelona som hovedstad har denne regionen en lang kunstnerisk tradisjon, og Catalonia har også preget den ekstreme musikkscenen i Spania de siste årene. Foscor er tiltrukket av og bygger videre på dette grunnlaget, samtidig som de henter inspirasjon fra de morbide, dekadente og syke refleksjonene i et raskt foranderlig samfunn som formet det kunstneriske landskapet på slutten av det nittende århundre.

Navnet Foscor oversettes som «mørke» på deres morsmål katalansk, noe bandet utnytter som et særpreget element i sine tekster og som en sterk forbindelse til sin kulturelle virkelighet. Foscor har tidligere gitt ut seks album, og har underveis staket seg ut en kurs fra black metal til en mer progressiv og avantgarde retning. Men hele tiden har det melankolske vært en viktig kjerne i musikken.

Deres forrige utgivelse «Les Irreals Versions» (2017) viste at de klarte å uttrykke det mørke like sterkt ved bruk av clean vokal, et doomy temposkifte og tunge, fengende riff. I 2019 fortsetter de denne trenden når de gir ut andre kapittel av denne magiske reisen.

Albumet «Els Sepulcres Blancs» slippes 6. september, men allerede nå kan du høre første smakebit «Cel Rogent» her.

Foto Rocío Montserrat

Forrige artikkelMinistry @ Vulkan Arena, Oslo
Neste artikkelOverOslo 2019