UKENS BOBLER – Verdens første cava
Bobler er alltid gøy, og spanske bobler er både gode og rimelige. Spanjolene har holdt på med dette lenge også. Codorníu har lagd vin siden 1551 og firmaet er fortsatt i familien. Bare det i seg selv er en bragd i sørligere deler av Europa, ja faktisk i hele verden. På 1800 tallet dro en av sønnene i huset til Frankrike og fikk smake på Champagne. Det falt godt i smak, så han dro hjem for å prøve å lage det selv. Den første ble lagd i 1872 og de kalte det Cava. Så vi snakker om den originale cavaen. Dette er en frisk sak, med et mulig hint av ananas og eple. En tørr vin som passer bra når gjestene ankommer. Med den stilrene hvite flasken føler jeg at denne er ypperlig på jentefest.

Hvis dere noen gang drar på besøk til vingården som ligger rett utenfor Barcelona så har de en vinkjeller på over 30 km. Det krever plass når man har lagd vin siden 1500-tallet. Du blir kjørt i tøff-tøff-tog rundt i gangene så du slipper å gå. Artig opplevelse. Og de har en skulptur av Anna nede i gangene.

Anna de Codorníu Organic Brut
Kr. 154,90
Vinmonopolnr. 6991601

UKENS RØDE
Ad Astra betyr mot stjernene, og du kan bli ganske lykkelig når du smaker på denne toscaneren. En deilig og rund vin som passer et godt lag. Med denne på bordet kan det sjelden gå galt. Den kommer fra vingården til Micheangelo, så den har også et historisk sus over seg.

Ad Astra Maremma Toscana
Kr. 275,-
Vinmonopolnr. 4873001
Forrige artikkelTerje Rypdal @ Oslo Jazzfestival 2018
Neste artikkelMidnight Choir @ Rockefeller, Oslo