Thomas Dybdahl @ Sentralen, Oslo

1621
Thomas Dybdahl Sentralen BLEZT
Onsdag 22. april 2020

En god erstatning for releasekonsert

Koronerullinga på Sentralen i Oslo ruller videre, og denne onsdagskvelden hadde Thomas Dybdahl tatt seg en tur til hovedstaden for å underholde oss hjemme i sofaen.

Thomas Dybdahl har ikke ligget på latsiden i disse koronatider, dette er nemlig den tredje livestream-konserten han har gjennomført den siste måneden. Den første bar preg av lydtrøbbel fra hjemmekarantene, mens den forrige ble gjort i regi av Tou Sessions i Stavanger, hvor han spilte debutplata «…That Great October Sound» (2002) i sin helhet.

Denne gangen, på Sentralen i Oslo i konseptet Koronerulling, hadde han med seg fullt band, det vil si fire mann som trakterte ulike instrumenter. Til tross for at det er under en måned siden Dybdahl ga ut sin nye plate «Fever», var det ikke dette albumet som sto i fokus i kveld. Konserten åpnet med et par låter fra forrige plate «All These Things» (2018), i form av tittelsporet og «Can I Have It All». For som Dybdahl uttalte selv, er det vanskelig å få til en releasekonsert når de ikke kan være i et svett øvingslokale for å øve inn de nye sangene. Forståelig nok.

Gjensidig savn

De fortsatte med en finfin versjon av «One Day You’ll Dance for Me, New York City», fra plata med samme navn. «Vi håper dette kan være en blek erstatning for the real thing«, sa Dybdahl, før de fulgte opp med «Look At What We’ve Done», også den fra forrige utgivelse, samt en vakker versjon av «That Great October Sound» fra debutplata.

«Det er det vanskelig å få til en releasekonsert når man ikke kan være i et svett øvingslokale for å øve inn de nye sangene.»

Videre fulgte «Still My Body Aches» og «A Lovestory», som ble skrevet til den norske filmen «Monstertorsdag», før vi omsider også fikk en låt fra den nye plata, åpningssporet «45». Og selv om de ikke har rukket å øve så mye på de nye låtene ennå, funket den absolutt bra live.

De rundet av med den rolige «Stupid Heart», etter at Dybdahl hadde innrømmet at han gledet seg enormt til å se oss igjen – og vi kan vel ikke si annet enn at det er høyst gjensidig. Livestream-konserter blir liksom ikke helt det samme, men det er helt klart et godt alternativ i disse dager. Og denne er så visst verdt å få med seg.

Av Marianne Lauritzen

Se hele konserten her:

Settliste

1. All These Things
2. Can I Have It All
3. One Day You’ll Dance for Me, New York City
4. Look At What We’ve Done
5. That Great October Sound
6. Still My Body Aches
7. A Lovestory
8. 45
9. Stupid Heart

Forrige artikkelMe And That Man | «New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1»
Neste artikkelKanaan | «Double Sun»