Onsdag 24. april 2019

Energisk fanklubb

Rockens storstue i Oslo hadde onsdag storfint besøk av skotske Teenage Fanclub.

Bandet med en fanklubb på pluss minus 50 startet opp som et skranglete og støyete orkester på tidlig nittitall. Etter hvert har de fått et modnere uttrykk og nådd ut til et stadig større publikum. Skottene har spilt en lang rekke konserter i Norge og må vel snart anses for norgesvenner å regne. Oppskriften har hele veien vært fengende poplåter med nynnbare refrenger, flotte vokalharmonier og sist men ikke minst skikkelig gode popmelodier. I front hele veien har Norman Blake, Gerard Love og Raymon Mc Ginley stått, og de har på demokratisk måte delt på låtskrivingen og vokalen. Stort var derfor sjokket da bassist og vokalist Gerard Love i fjor la opp for å prioritere familien.

Etter et fint sett med norske I Was A King (hvis seneste plate er produsert nettopp av Blake) kommer «The Fannies» på scenen. Første låt ut er «About You» fra kremplaten «Grand Prix».

Bandet følger opp med «Start Again» – og det er nettopp det bandet i ferd med. Keyboardist Dave Mac Gowan har meldt overgang til bassgitar og inn fra siden er Euros Childs fra Gorkys Zygotic Mynchi kommet på keyboard.

Et mer rocka sett enn vi har hørt på lenge.

Vi får servert et sett bestående av låter fra alle bandets 10 plater, hovedvekten skrevet og sunget av  Norman Blake.

Det innebærer et mer rocka sett enn vi har hørt på lenge. Mens de siste norgeskonsertene har vært koselige og «safe» virker det som endringene i bandet har frigitt energi. Forandring fryder, og publikum er absolutt med på notene når vi blir presentert for låter som førstesingelen «Everything Flows», tittelsporet fra debutplaten «A Catholic Education» og «Alcoholiday» fra andreplaten «Bandwagonesque». Dette er låter publikum ikke har fått høre på svært lang tid. Låtene passer inn i miksen sammen med kjente og kjære konsertfavoritter som «Versimilitude», «Your Love Is The Place Where I Come From» og «I Dont’t Want Control Of You». Samtidig tar en seg i å savne Gerard Love og låter som «Sparkys Dream», og «Ain’t That Enough».

Den nye låta «Everything Is Falling Apart» lover godt for fremtiden. Undertegnede har i alle fall allerede begynt å se frem til neste norgesbesøk.

Av Christopher Viland
Foto Marius Dale

Teenage Fanclub Rockefeller_01
Teenage Fanclub Rockefeller_02
Teenage Fanclub Rockefeller_03
Teenage Fanclub Rockefeller_04
Teenage Fanclub Rockefeller_05
Teenage Fanclub Rockefeller_06
Teenage Fanclub Rockefeller_07
Teenage Fanclub Rockefeller_08
Teenage Fanclub Rockefeller_09
previous arrow
next arrow
ANMELDELSE
Settliste
8
Utførelse
8
Underholdningsverdi
8
Forrige artikkelBjørn Riis | «A Storm Is Coming»
Neste artikkelKampfar | «Ofidians Manifest»
teenage-fanclub-rockefeller-osloOnsdag 24. april 2019 Energisk fanklubb Rockens storstue i Oslo hadde onsdag storfint besøk av skotske Teenage Fanclub. Bandet med en fanklubb på pluss minus 50 startet opp som et skranglete og støyete orkester på tidlig nittitall. Etter hvert har de fått et modnere uttrykk og nådd...