The New Death Cult slipper i dag sin fjerde singel fra deres kommende debutplate. Hør den nye låta «Moon» her!

The New Death Cults debutsingel «Light Spills Over» hadde verdenspremiere på BBC Radio 1’s Rock Show with Daniel P Carter, og ble også kåret til «Track of the Week» av Classic Rock (UK). Et par singler senere er de nå klare med fjerde smakebit fra deres kommende selvtitulerte album, som utgis 6. september.

cover artwork for moon singel by the new death cultBandleder ALPHA har følgende å si om den nye singelen «Moon»:

«‘Moon’ handler om å stå opp og la stemmen din bli hørt, selv om du føler deg liten. Den handler om friheten til å være deg selv og ikke la noen fortelle deg hvem eller hvordan du skal være.

Månen ser kanskje liten og ubetydelig ut sammenlignet med jorden, men uten dens magnetiske tiltrekningskraft ville tidevannet opphøre og planeten blitt dyttet av sin akse. Den er essensiell og våker over den roterende jorden.

‘Moon’ handler også om den feilede ‘War on Drugs’, og måten den har blitt ført mot menneskelig bevissthet, hvor fengselsstraff har ført til at liv har blitt ødelagt på grunn av noe som kan ses på som relativt harmløs rekreasjonell bruk av substanser, mens harde stoffer som heroin distribueres fritt bak kulissene.

Dinosaurene svinner hen. Yngre generasjoner tar over. Det er på tide å tenke nytt. På tide å rope ut. På tide å lage opprør. På tide å ule mot månen.»

Ute ved frynsene av Andromeda-galaksen våkner en ny lysets kraft i det endeløse mørke verdensrommet. De humanoide innbyggerne på den fjerne planeten Netuluna har fulgt nøye med på den døende, krigsherjede og blødende planeten Jorden i flere år i håp om å se tegn til betydelige endringer. De har nå kommet til å innse at den ellevte time er her. I et desperat forsøk på å samle alle mennesker under oppgaven om å redde planeten og dem selv, etablerer de et nytt medium. En kraft mer potent enn noe annet i hele universet: HEAVY ROCK MUSIKK.

Et rockeband fra langt ute i verdensrommet ankommer planeten jorden i 2019 med gnistrende frisk musikk, og en viktig beskjed til menneskeheten. 

De har blitt omtalt som en brilliant krysning mellom Queens of the Stone Age, Biffy Clyro og Pink Floyd; dette er et band som driver heavy-rocken fremover, perfekt tilpasset vårt århundre, samtidig som at lydbildet kan sammenlignes med de beste rockebandene fra 90-tallet.

Estetisk sett utforsker bandet det unike smeltepunktet hvor solid “ørkenrock” kolliderer med tunge riff og blir til ørekilende melodier og refrenger av kosmisk storhet. Tekstene inspirerer til sann, universal kjærlighet og er fredfull aktivisme for en anti-krig, miljøvennlig og anti-korrupsjon bevegelse i musikk. Målet er å gjøre verden til et bedre og tryggere sted for denne og kommende generasjoner.

Visuelt sett består bandet av fire maskerte humanoide romvesener, som går under pseudonymene:

ALPHA – Vocals/Guitar
BETA – Lead Guitar
GAMMA – Bass
DELTA – Drums

Debutalbumet deres slippes senere i år og er produsert av Stamos Koliousis (Kampfar, Keep Of Kalessin, Fight the Fight, Djerv ++) og er tatt opp i Røffsound Studios i Oslo. Kun det beste vintage utstyret som bandet fikk tak i ble brukt under innspillingen, noe som gjør at albumet fremstår som spesielt organisk, autentisk og relevant i det store havet av Heavy Rock der ute.

Kommende konserter
26.09.2019: Releasekonsert, Parkteateret, Oslo (NO)
27.09.2019: Spetakkelfestivalen, Larvik (NO)
11.10.2019: Hulen, Bergen (NO)

Foto Sebastian Ludvigsen

Forrige artikkelGefle Metal Festival 2019
Neste artikkelHozier @ Sentrum Scene, Oslo