Lørdag 17. august 2019

Imponerende kleint

Når Rammstein kommer til Norge blir det garantert fest, det er det ikke noe tvil om. Når i tillegg våre egne, kjære RammSUND kjører vorspiel (og nachspiel) til årest største konsert så kan det jo ikke bli bedre!

For de som står utenfor så er altså Rammsund kanskje tidenes gøyeste og mest humoristiske cover-/tributeband, da de kjører Rammstein låter på nynorsk, med sine egne innspill og versjoner av Rammsteins gale live-show. Vorspielet på Rockefeller var intet unntak, og vi fikk servert hele 23 fantastiske nynorske versjoner av Rammstein sine råe låter.

Først ut var «Noreg», som covrer hit-singelen «Deutschland» fra den sisten skiven til Rammstein. Geir Ove «Gråbein» sang av full hals med sin mest Lindemann-aktige stemme. Rammsund passende nok ut singelen «Noreg» på 17. mai, og feiret både landet vårt og Rammstein sitt albumslipp samme dag.

Respekt for originalen

«Rammsund» og «Du Duftar Godt» bød på allsang og god stemning på ett tettpakket Rockefeller, mens «Fyr Laus!» selvfølgelig ga publikum en real oppkvikker med deilig pyro. 

Da «Syn Deg» ble satt i gang, kom to nonner og en prest ut som kor, mens Gråbein selv var iført en halvstusselig pavedrakt som han kledde overraskende godt. Backupvokalisten til «Moskva» hadde dessverre blitt syk, men de fikk assistanse fra ei i publikum som ikke så ut til å kunne teksten? Morsomt var det i alle fall, og allsang ble det uansett!

Dette må bare oppleves av alle Rammstein-fans, og hvem som helst som bare vil se et bra show.

Settlisten var helt fantastisk, med selvsagte låter som «Eg Vil» og «Du Har», samtidig som noen velkomne overraskelser som «Dyr» og «Morgenstjerne» også hadde blitt tatt med. 

Det jeg virkelig digger med Rammsund er hvor lite seriøst de tar det hele, samtidig som de viser utrolig mye respekt for Rammstein. Det er mye humor på gang, men det er tydelig at alle er store fans av originalbandet. «Dette er jo også en god sjanse til å plugge konserten vår på John Dee i morgen», sier Gråbein. «Jeg vet ikke helt når den begynner da, siden vi må alle sammen rekke å komme oss dit etter Rammstein-konserten selv!»

Egne versjoner

Rammsund har mestret balanseringen mellom å kopiere orignalbandet samtidig som de bringer noe eget. For eksempel live-koringen under «Syn Deg», det fikk vi ikke se under Rammsteins «Zeig Dich» kvelden etter. Det samme med pavedrakten. Samtidig bringer de også ut «Feuer Frei!» sin velkjente flammesprutende maske. Utrolig tøft og vågalt.

Jeg må også gi skryt for hvor ufattelig god stemning det ble blant publikum, vi fikk til og med en ganske intens moshpit mot slutten! Det er også svært imponerende at bandet har lært seg de nye låtene til Rammstein på så kort tid, og klart så gode oversettelser. 

Jeg er generelt sett svært imponert. Rammsund bød på en utrolig gøyal, morsom og klein (på aller beste måte) kveld. Dette må bare oppleves av alle Rammstein-fans, og hvem som helst som bare vil se et bra show. Takk for tidenes vorspiel!

Av Adrian Øien
Foto Geir Kihle Hanssen

Blezt-5597
Blezt-5600
Blezt-5633
Blezt-5777
Blezt-5860
Blezt-5892
Blezt-5926
Blezt-5949
Blezt-5983
Blezt-6074
previous arrow
next arrow

Settliste
1. Noreg
2. Rammsong
3. Du duftar godt
4. Dyr
5. Fyr laus
6. Engel
7. Gift deg med meg
8. Lengsle
9. Sola
10. Syn deg
11. Radio
12. Utlending
13. Dokke
14. Moskva
15. Hjartet mitt brenn
16. Du har
17. Reise, reise
18. Aske til aske
Encore:
19. Utan deg
20. Morgonstjerne
21. Eg vil
22. Pussy
23. Bensin

ANMELDELSE
Settliste
10
Utførelse
8
Underholdningsverdi
8
Forrige artikkelHozier @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelOnce Upon a Time… In Hollywood
rammsund-rockefeller-osloLørdag 17. august 2019 Imponerende kleint Når Rammstein kommer til Norge blir det garantert fest, det er det ikke noe tvil om. Når i tillegg våre egne, kjære RammSUND kjører vorspiel (og nachspiel) til årest største konsert så kan det jo ikke bli bedre! For de som...