Fredag 7. september slapp Årabrot sitt nye album “Who Do You Love”, og i dag slippes en video til låta «Pygmalion».

Albumet «Who Do You Love» er ute nå.

Frontmann Kjetil Nernes er i praksis støyrockbandet Årabrot som ble dannet i Haugesund i 2001. I 2014 kjempet Kjetil en kamp mot en aggressiv form for kreft, og den lange, smertefulle opplevelsen av behandling og rehabilitering ga ham tid og rom til å revurdere livet sitt… inklusiv hans kunstneriske virke.

Kjetil Nernes er gift med ikke ukjente Karin Park, og sammen bor de i en gammel nedlagt kirke i Djura i Sverige. Karin har vært svært involvert i dette albumet, hvor hun i tillegg til å produsere plata sammen med Kjetil også spiller synth og piano, samt gjør vokalen på to av sporene.

Nernes sier: «Vi er ‘partners in crime’ nå tror jeg… på alle måter! Etter at jeg ble frisk bestemte vi oss for at vi ønsket å gjøre alt sammen fordi vi skjønte at tiden er kort. Hun har spilt en større rolle enn noen gang på dette albumet. Hun hjalp meg med å forme det.»

«Pygmalion» er en av låtene som Karin Park synger på, og om denne låta har Kjetil Nernes følgende kommentar:

«Teksten ble skrevet i Frankrike. Jeg leste en biografi om Max Ernst og fra nabogården med sitrontrærne hørtes rare lyder. Lydene blandet med Max Ernst gjorde at jeg så for meg psykedeliske skapninger på stylter som vaklet rundt trærne der. En surrealistisk opplevelse. 

Da vi kom hjem tok vi bort all perkusjon og gitarer fra låten og lot Karin synge over det sarte orgelet og lap steel-gitaren. Resultatet ble overraskende, vakkert. Litt som synet i hagen i Frankrike.»

Sporliste
1. Maldoror’s Love
2. The Dome
3. Warning
4. Pygmalion
5. Serpents
6. Sinnerman
7. Look Daggers
8. A Sacrifice
9. Sons And Daughters
10. Uniform Of A Killer

«Who Do You Love» er utgitt av Pelagic Records.

Av Marianne Lauritzen

Forrige artikkelMidnight Choir @ Rockefeller, Oslo
Neste artikkelUkens vintips: Clavesana Langhe Rosato